(recept
si oblíbilo 52 návštěvníků)
Báječná rebarborová buchta
Potřebné ingredience
Na těsto: 4 žloutky, 150 g cukru, hera, 500 g polohr. mouky, prášek do pečiva
Na náplň: rebarbora, cukr, skořice, sníh z bílků
Postup přípravy
Těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, změklou heru, přidáme mouku s práškem do pečiva. Jednu třetinu těsta hned odložíme do mrazáku.
Těsto je tuhé, hněteme jej v rukách. Dáme jej naplech vyložený pečícím papírem.
Náplň: rebarboru podusíme, já používám mraženou(dva pytlíky, asi 800-900g), takže ji ani nemusím podlívat, přidáme dle chuti cukr a skořici(pokud je směs hodně řídká přidám do ní tak půl sáčku vanilkového pudinku).
Tuto směs rozetřeme na těsto.
Další vrstvu tvoří sníh(před došlěháním přidáme cukr) a nakonec těsto z mrazáku nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme na sněhovou vrstvu.
Pečeme při 150 stupních cca 35 minut(dokud nezezlátne).
Těsto je tuhé, hněteme jej v rukách. Dáme jej naplech vyložený pečícím papírem.
Náplň: rebarboru podusíme, já používám mraženou(dva pytlíky, asi 800-900g), takže ji ani nemusím podlívat, přidáme dle chuti cukr a skořici(pokud je směs hodně řídká přidám do ní tak půl sáčku vanilkového pudinku).
Tuto směs rozetřeme na těsto.
Další vrstvu tvoří sníh(před došlěháním přidáme cukr) a nakonec těsto z mrazáku nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme na sněhovou vrstvu.
Pečeme při 150 stupních cca 35 minut(dokud nezezlátne).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nelinka.micinka
(upraveno)
12. 9. 2019, 13:15
Vyzkouším!!!
manific
(upraveno)
26. 5. 2014, 11:44
Výborná!!!
kekina
(upraveno)
7. 3. 2010, 7:29
Dekuji za super receptik, buchta je super! Akorat jsem koupila baleni rebarbory a varenim se to nejak smrsklo, btak jsem nastavovala pudingem Ale chutnala i Kekimu a to je co rict
Janajon
(upraveno)
5. 6. 2009, 17:08
Ahojky,buchta je moc dobrá už dělám tento týden druhou.Já dávám rebarboru na kolečka.Díky za receptík.Jana.
1casper
(upraveno)
27. 5. 2009, 17:01
Je výborná,všichni chválí .Rebarbora mi nestačila,na druhou půlku jsem rozpekla švestky a .Děkujeme za recept .
andi79
(upraveno)
28. 5. 2009, 9:12
@1casper
To jsem ráda s tou rebarborou jsem se pokusila o odhad, porcuju si jí do mrazáku do pytlíků a je fakt že jsem to nikdy nevážila tak raděj opravím recept
Ilonáček
(upraveno)
25. 5. 2009, 20:41
andi79
(upraveno)
28. 5. 2009, 9:13
@Ilonáček