(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Šumajstr
Potřebné ingredience
Menší fazole,kroupy,cibule,slanina,kousek uzeného.
Postup přípravy
Přes noc namočené fazole uvaříme do měkka.Zvlášť uvaříme stejný poměr krup.
Usmažíme cibulku a slaninku a kousek uzeného.
Fazole i kroupy scedíme promícháme a omastíme.
Osolíme ,trochu opepříme.Můžeme dát i rozpuštěné vepřové škvarky.
Podáváme s kyselou okurkou a chlebem.
Usmažíme cibulku a slaninku a kousek uzeného.
Fazole i kroupy scedíme promícháme a omastíme.
Osolíme ,trochu opepříme.Můžeme dát i rozpuštěné vepřové škvarky.
Podáváme s kyselou okurkou a chlebem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Fafav
(upraveno)
5. 11. 2014, 20:34
Toto jedlo dobre poznám a patri medzi moje obľúbené, i keď ho často nevaríme. Moja babička bola z Lužíc /u Hodonína/. Ďakujem za pripomenutie, zas mám čo variť
backa
(upraveno)
7. 11. 2014, 12:44
@Fafav
Tak to jsem ráda,že se starý recept oživil.Já jsem se ho naučila vařit od mé tchýňky
inaina
(upraveno)
5. 11. 2014, 20:14
yaya6
(upraveno)
22. 4. 2007, 20:35
toto znam a je to
backa
(upraveno)
6. 5. 2007, 9:34
@yaya6
to je oblíbené mého muže to se vaří hlavně na Kyjovsku tam k tomu mají domácí škvarky ze zabíjačky.Je to fakt bašta a zdravé.
Blažka
(upraveno)
14. 7. 2007, 9:52
@backa
Jojo pravda u nás (jsem z Kyjova) se to vařívá, dávám do toho škvarky a česnek
backa
(upraveno)
14. 7. 2007, 11:32
@Blažka
A,že ta bašta nemá chybu? My to máme moc rádi a to mě naučila manželova maminka,to jsem vůbec neznala.