Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Šumajstr

0.0
Šumajstr

Potřebné ingredience

Menší fazole,kroupy,cibule,slanina,kousek uzeného.

Postup přípravy

Přes noc namočené fazole uvaříme do měkka.Zvlášť uvaříme stejný poměr krup.
Usmažíme cibulku a slaninku a kousek uzeného.
Fazole i kroupy scedíme promícháme a omastíme.
Osolíme ,trochu opepříme.Můžeme dát i rozpuštěné vepřové škvarky.
Podáváme s kyselou okurkou a chlebem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Fafav 5. 11. 2014, 20:34
Toto jedlo dobre poznám a patri medzi moje obľúbené, i keď ho často nevaríme. Moja babička bola z Lužíc /u Hodonína/. Ďakujem za pripomenutie, zas mám čo variť (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
backa 7. 11. 2014, 12:44
@Fafav Tak to jsem ráda,že se starý recept oživil.Já jsem se ho naučila vařit od mé tchýňky (Y) (hello)
inaina 5. 11. 2014, 20:14
(Y) (Y) (Y) (Y)
yaya6 22. 4. 2007, 20:35
toto znam a je to (PL) (PL) (PL)
backa 6. 5. 2007, 9:34
@yaya6 to je oblíbené mého muže to se vaří hlavně na Kyjovsku tam k tomu mají domácí škvarky ze zabíjačky.Je to fakt bašta a zdravé. (Y)
Blažka 14. 7. 2007, 9:52
@backa Jojo pravda u nás (jsem z Kyjova) se to vařívá, dávám do toho škvarky a česnek (Y)
backa 14. 7. 2007, 11:32
@Blažka A,že ta bašta nemá chybu? (L)My to máme moc rádi a to mě naučila manželova maminka,to jsem vůbec neznala. (Y) (B)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie