KARAMELOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
Na těsto:
150 g změklého másla
150 g moučkového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
3 vejce
150 g polohrubé mouky
80 g kukuřičného škrobu Gustin Dr.Oetker
½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
2 PL kakaa
100 g nastrouhaných lískových ořechů
100 ml mléka
Na náplň:
300 ml mléka
50 g cukru krupice
1 balíček Pudingu karamelového Originál Dr.Oetker
100 g oříškové čokolády
Na ozdobení:
1 balíček Decor polevy tmavé Dr.Oetker
½ balíčku Decor polevy světlé Dr.Oetker
lískové oříšky na dozdobení
Postup přípravy
otáčkách změklé máslo s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Postupně
přidáváme vejce. Nakonec vmícháme mouku promísenou s Gustinem,
kypřicím práškem do pečiva a kakaem, nastrouhané oříšky a mléko.
2. Plech vyložíme papírem na pečení a rozetřeme na něj těsto.
Vložíme do trouby a pečeme.
Elektrická trouba: asi 180°C (předehřátá)
Horkovzdušná trouba: asi 160°C (předehřátá)
Plynová trouba: stupeň 2-3 (předehřátá)
Doba pečení: asi 25 minut
Při pečení vždy respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
3. Na přípravu náplně uvaříme z mléka, cukru a karamelového pudingu
hustý krém. Přidáme do něj na malé kousky pokrájenou čokoládu a mícháme
ho, dokud se čokoláda nerozpustí.
4. Vychladlý korpus vodorovně rozkrojíme. Na spodní polovinu natřeme
čokoládový krém a přikryjeme horní polovinou korpusu.
5. Dortovou polevu tmavou rozehřejeme podle návodu na obale, rozetřeme
na moučník a uložíme do chladna ztuhnout.Před podáváním moučník rozdělíme
na řezy, ozdobíme oříšky a dortovou polevou světlou, kterou jsme
připravili podle návodu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé