(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Základní chleba od Milky
Potřebné ingredience
380g vody
2 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1-2 lžičky cukru
600g mouky (400g hladké, 100g žitné celozrnné, 100g jiné, např.špaldové)
1/2 sáčku sušeného droždí " s modrým ptákem" Saf nebo 1/4kostky čerstvého
2-3 lžičky drceného kmínu
Postup přípravy
Všechny suroviny dáváme do pekárny v pořadí, jak jsou v surovinách popsané, tedy nejdříve tekuté přísady a potom sypké. Poměry mouky můžeme libovolně měnit, při zachování 600g. Čím více žita, tím bude chleba hutnější a méně vykyne. Pozor na přídavek mouky bez lepku- rýžové, kukuřičné. Té opravdu max.100g . Pro lepší vláčnost můžeme do sypkých přísad dát i sušenou bramborovou kaši, kterou započítáme do 600g. Kdo má rád, může přidat i libovolná semínka. Droždí dáváme nakonec tak, aby nebylo ve styku s vodou, obzvláště při odloženém startu.
Po upečení chléb necháme chvíli v pekárně, vyklopíme na mřížku a vydloubneme háky. Zabalíme do suché utěrky.
Recept je pro chléb velikosti 1300g
Pekárna Unold 8658, program základní, velikost II, kůrka střední, trvání programu 3,30 hod.
Po upečení chléb necháme chvíli v pekárně, vyklopíme na mřížku a vydloubneme háky. Zabalíme do suché utěrky.
Recept je pro chléb velikosti 1300g
Pekárna Unold 8658, program základní, velikost II, kůrka střední, trvání programu 3,30 hod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Thibault
(upraveno)
12. 4. 2011, 18:41
Výborný recept! Chlebík byl výborný a hned zmizel. Budu péct pravidelně. Díky
netanet
(upraveno)
1. 12. 2009, 16:24
Jani, výborný chlebíček díky Vám jsem zvládla svůj první chleba Děkuji Aneta a
Eva999
(upraveno)
18. 3. 2009, 7:09
Opravdu jeden z nejlepších chlebů,co jsem pekla Eva H.
Leňula*B
(upraveno)
23. 9. 2007, 20:50
jeden z nejoblíbenějších děkujeme
Sarkas
(upraveno)
4. 5. 2007, 19:03
Moc děkuji za bezvadný recept - naší rodině chutnal, chutí i vůní se blíží tradiční Šumavě