(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ KOPROVÁ OMÁČKA ZA 15 MINUT !!!
Potřebné ingredience
1/2 kostky másla, hl. mouka, kopr, ocet, sůl, cukr, 1 šlehačka 33%
Postup přípravy
V HRNCI SI ROZPUSTÍM 3/4 KOSTKY MÁSLA, POKUD CHCETE OMÁČKY MÉNĚ, BUDE STAČIT PŮLKA MÁSLA. MÁSLO ROZEHŘEJI A PŘIDÁVÁM HL. MOUKU AŽ VZNIKNE TROŠKU TUŽŠÍ JÍŠKA. DO HRNCE PAK POSTUPNĚ PŘILÉVEJTE STUDENOU VODU A POŘÁD MÍCHEJTE. JAK SE BUDE JÍŠKA S VODOU OHŘÍVAT, ZAČNE VÁM OMÁČKA POSTUPNĚ HOUSTNOUT, POKUD BUDE HUSTŠÍ VŽDY PŘILEJTE ZASE TROCHU VODY. AŽ BUDE OMÁČKA HOTOVÁ, NECHTE CCA 8 MIN. POVAŘIT.
PAK PŘIDEJTE NAKRÁJENÝ KOPR, OCET, CUKR A SŮL DLE VAŠICH CHUTÍ.
NAKONEC DO OMÁČKY PŘIDEJTE ŠLEHAČKU, ZAMÍCHEJTE A MŮŽETE PODÁVAT.
PŘEJI DOBROU CHUŤ.
PAK PŘIDEJTE NAKRÁJENÝ KOPR, OCET, CUKR A SŮL DLE VAŠICH CHUTÍ.
NAKONEC DO OMÁČKY PŘIDEJTE ŠLEHAČKU, ZAMÍCHEJTE A MŮŽETE PODÁVAT.
PŘEJI DOBROU CHUŤ.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Aaalenkaaa
(upraveno)
10. 3. 2012, 12:34
musím pochválit Váš recept, dnes jsem ho vyzkoušela, protože jsem koprovku nikdy neměla nic moc, často se mi drcla....dělala jsem ji z mléka a smetany. Musím říct, že vaše - z vody a smetany nemá chybu...pro mě je to ta "pravá" koprovka jinak už ji dělat nebudu, celá rodina jsme si omáčku přidali
pajdulinka
(upraveno)
1. 10. 2011, 12:04
DNES SE DO VAŠÍ KOPROVKY PUSTÍM,JEN JÁ KDYŽ DĚLÁM JÍŠKU,TAK TO NÍ VLEJU Z VARNÉ KONVICE PRÁVĚ VAŘENOU VODU A JÍŠKA JE HNED HUSTÁ A BEZ HRUDKŮ
Viko
(upraveno)
27. 8. 2011, 19:09
Tedy Evy to je zajímavé,určitě tento týden vyzkouším.Je to rychle a budu tu mít vnuky,tak hledám rychlí recepty.Super
aja021
(upraveno)
27. 11. 2009, 13:05
dobrý den Evo...Dělala jsem vaší koprovku a musim říct, že se celá rodinka olizovala:DPřítel snědl 6knedlíku a dvakrát si přidával omáčku a syn se kterým máme problémy s jídlem snědl tři knedlíky a musela jsem mu přidat ještě jeden a musim podotknout, že jsou mu dva roky:Da furt říkal mňam mňam:D
Zrušený účet
(upraveno)
28. 11. 2009, 14:35
@aja021
Tak to jsem ráda, že vám moc chutnalo, nám taky koprovka šmakuje a tahle je opravdu rychlá a vynikající
Jana212
(upraveno)
23. 5. 2009, 11:03
A zkuste taky koprovku s uzeným masem. To je mňamka! To jí i můj tatínek, který nesnáší koprovku. Moji s uzeným, ale může!
Cassiel
(upraveno)
21. 5. 2009, 11:35
3/4 kostky másla? To je omyl, nebo sranda
Zrušený účet
(upraveno)
22. 5. 2009, 20:38
@Cassiel
NE NENÍ TO OMYL NEBO SRANDA, ASI NEUMÍTE ČÍST NEBO JSTE TO NEPOCHOPILA
Kacur
(upraveno)
22. 5. 2009, 20:43
@
Evi, taky tak dělávám. Skoro všechny omáčky na jíškovém základu. Akorát do másla přidám ještě kapku oleje, aby se máslo nepřepalovalo. A koprovou a paprikovou omáčku zalévám rovnou mlékem. Je to mňamka! Jsou to prostě úžasně rychlé omáčky, všem doporučuji!!!!!!!!!
Zrušený účet
(upraveno)
23. 5. 2009, 20:39
@Kacur
KAČÍ JÁ DĚLÁM JEN Z MÁSLA A OPRAVDU SE TO NEPŘIPALUJE, JAKMILE SE MÁSLO ROZPUSTÍ, UŽ DO NĚJ DÁVÁM HL. MOUKU A DĚLÁM JÍŠKOVÝ ZÁKLAD. JÁ TO PRÁVĚ MLÉKEM NEZALÉVÁM, TO MI TAK NECHUTNÁ, ALE JAK JÍ DĚLÁM JÁ, TAK TO JE FAKT ŇAMKA
Lenpod
(upraveno)
8. 9. 2011, 14:21
@
Přidávám se přípravou ke Kačce. Hned po rozpuštění másla přidám kopr, mouku, rozmíchám a přilévám mléko. Chvilku povařím, ochutím jen solí, cukrem a podávám s vařenými vejci. Děti ji mají moc rády a já rychlou přípravu také. Příloha: knedlík, brambory, halušky