Mramorovanej skrz naskrz :o)
Potřebné ingredience
korpus z 5 vajec do formy průměr 25cm dle Dáši V. (onasi) -5 vajec, 312,5 g hladké mouky, 3/4 prášku do pečiva, 300 g cukru moučky, 188 ml oleje, 125 ml vroucí vody, kakao asi 2 lžíce, dvojitá dávka krému šlehačkového i s vaječňákem a zdobení dle Ivanky N.(spero)ID 143473 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=45642 navíc višně kompotované, višňová marmeláda, rum na pokropení korpusu, trubičky na obložení, Raffaello a Fererro Rocher na ozdobu
Postup přípravy
Takže k postupu : mramorák - ušlehat bílky se špetkou soli do sněhu, přidat polovinu množství cukru. Žloutky vyšlehat s druhou polovinou cukru, postupně přilévat olej, vodu a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Jako poslední už jen lehce vmíchat sníh, hmotu rozdělit na třetiny a jednu třetinu obarvit kakaem. Do dortové formy přímo do středu pomocí lžíce dávat střídavě jednu lžíci tmavého těsta a dvě světlého. Takto pořád opakovat stále na střed do vypotřebování celého těsta. To se samo rozleje a vytvoří mramor. Pak dát péct podle zkušeností s vlastní troubou. Já dávám na 160°C. Po upečení nechat vychladnout a dvakrát prokrojit. Pokropit rumem zředěným půl na půl s vodou, potřít višňovou marmeládou, natřít šlehačkový krém vytvořený podle Ivanky, poskládat višně, položit další díl korpusu, opět pokropit rumem, potřít marmeládou, zase krém, višně, poslední díl korpusu, potřít marmeládou, ale jen zalepit díry :o), vrstvu krému, rozpuštěnou čokoládu vidličkou zahrabat do krému ( také podle Ivanky). což se mi moc nepovedlo, ale příště to bude určitě lepší... Obmazat boky dortu zbylým krémem a obskládat přepůlenýma trubičkama. Ovázat stužkou, aby to drželo pohromadě a naskládat kuličky Fererra a Raffaella. Dát do ledničky na minimálně tři hodiny. No a nakonec píchnout svíčky a pak už jen dlabat...Dobrou chuť :o) Ač nevypadal, byl moc dobrej a ne jen podle mě ,o)
Jo a svíčky tam jsou dvoje, páč dortík byl pro mou mamku a ségru dohromady
pohled nic moc, dort už byl trochu rozjetej, protože u oslavenců byl v teple, ale pro představu snad stačí...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé