(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Rýžový nákyp s rebarborou
Potřebné ingredience
hrnek rýže, mléko dle potřeby, cukr, 2vajíčka, skořici, máslo, asi 8 plátků másla, 1 stonek rebarbory
Postup přípravy
Rýži je nejlepší večer zalít mlíkem a druhý den uvařit se lžící cukru . Na mírném ohni, míchat, ať se nepřipaluje a přilívat podle potřeby mléko, ať je pořád vláčná a nepřipaluje se. vařit do měkka (já vařím asi 30minut ) nebo téměř do měkka, zbytek udělá trouba :-)).
Zatím smíchat cukr se žloutky a máslem (cukr podle chuti), zhruba kávovou lžičku. Rebarborový stonek překrojím na půl, každou půlku ještě na půl a nakrájím na tenké plátečky - kostičky, asi 2mm, mírně zasypat skořicí.
Vše zamíchat do vychladlé kaše, hrnec nebo pečící formu vymazat plátečkem másla a dát péct. Peču zhruba 30minut, promíchávám a podle potřeby dolévám mléko.
Je možno dát i vyšlehaný bílek, já ho zamíchávám do kaše, nahoře mi nechutná. Pokud ho dáte nahoru, tak až asi 5minut před dopečením, ať se nepřipálí. Rýže je krásně žluťoučká a chutná, na talíři ještě zasypávám cukrem.
A protože mi pořád ještě 2 stonky zbyly, udělala jsem drobenkový koláč od paní Nadi ID 103078.
Zatím smíchat cukr se žloutky a máslem (cukr podle chuti), zhruba kávovou lžičku. Rebarborový stonek překrojím na půl, každou půlku ještě na půl a nakrájím na tenké plátečky - kostičky, asi 2mm, mírně zasypat skořicí.
Vše zamíchat do vychladlé kaše, hrnec nebo pečící formu vymazat plátečkem másla a dát péct. Peču zhruba 30minut, promíchávám a podle potřeby dolévám mléko.
Je možno dát i vyšlehaný bílek, já ho zamíchávám do kaše, nahoře mi nechutná. Pokud ho dáte nahoru, tak až asi 5minut před dopečením, ať se nepřipálí. Rýže je krásně žluťoučká a chutná, na talíři ještě zasypávám cukrem.
A protože mi pořád ještě 2 stonky zbyly, udělala jsem drobenkový koláč od paní Nadi ID 103078.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bajula
(upraveno)
7. 6. 2009, 22:47
Super nápad s rebarborou . Letos se nám ji urodilo hoooodně a už nevím,jak ji zpracovat . Tak mám inpiraci na zítřejší oběd.
KLAKLA
(upraveno)
8. 6. 2009, 12:51
@Bajula
Tak doufám že bude chutnat