(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Jablkové vdolky s mákem
Potřebné ingredience
200g jablek, citronová šťáva na pokapání, 25g droždí, 100g mléka, 60g moučkového cukru, 300g hladké mouky, 3 žloutky, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 80g másla, vejce na potření, mák na posypání a moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, nakrájíme je na malé kousky a pokapeme citronovou šťávou.
Z droždí, části vlažného mléka, lžičky moučkového cukru a 2 lžic mouky připravíme kvásek. Do mísy dáme zbytek mouky a cukru. Přidáme žloutky,rum, vzešlý kvásek, zbylé vlažné mléko, vanilkový cukr, sůl a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme vláčné těsto a nakonec zamícháme připravená jablka. Necháme kynout.
Z vykynutého těsta odtrháváme kousky, zakulatíme a dáme na plech s pečícím papírem. Necháme ještě 15 minut kynout. Pak vdolky pořeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.Pečeme v předehřáté troubě.
Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
S klasickýma vdolkama tyto nemají nic společného, jen ten název.
Recept je z časopisu.
Z droždí, části vlažného mléka, lžičky moučkového cukru a 2 lžic mouky připravíme kvásek. Do mísy dáme zbytek mouky a cukru. Přidáme žloutky,rum, vzešlý kvásek, zbylé vlažné mléko, vanilkový cukr, sůl a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme vláčné těsto a nakonec zamícháme připravená jablka. Necháme kynout.
Z vykynutého těsta odtrháváme kousky, zakulatíme a dáme na plech s pečícím papírem. Necháme ještě 15 minut kynout. Pak vdolky pořeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.Pečeme v předehřáté troubě.
Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
S klasickýma vdolkama tyto nemají nic společného, jen ten název.
Recept je z časopisu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jarmila48
(upraveno)
23. 4. 2014, 15:15
ať čtu návod jak čtu, tak ta fotka mě k tomu nesedí. Fotka jsou buchty a podle návodu mám představu, že by ten mák měl být nahoře a pocukrovaný a ne schovaný v těstě. Nebo to chápu špatně, prosím, můžete mně to vysvětlit? Ráda bych to vyzkoušela, díky
Elizza
(upraveno)
27. 4. 2014, 10:06
@Jarmila48
Fotka je správná, jak píšu, s vdolkama mají společný jen ten název Ano, mák je nahoře, je ho tam jen trochu a vdolky jsou pocukrované, tak to není vidět.
kosticka
(upraveno)
23. 4. 2014, 15:29
@Jarmila48
vdolky dělám často a mák nepožívám, pomazané vdolky posupu sezamovým semínkem a peču....vyzkoušejte, jsou opravdu výborné a dávka akorát na jeden plech
Elizza
(upraveno)
27. 4. 2014, 10:07
@kosticka
To jsem ráda, že chutnají Semínko také zkusím, až budu zase někdy dělat, díky
novackova
(upraveno)
23. 4. 2014, 14:59
Elizza
(upraveno)
27. 4. 2014, 10:06
@novackova
Barkafarka
(upraveno)
19. 9. 2012, 11:23
Jen se zeptám na kolik pečete a jak dlouho...... cca??? díky Bára
Elizza
(upraveno)
19. 9. 2012, 15:33
@Barkafarka
Báro, už jsem teď dlouho nedělala, ale většinou vše na těch 160 stupňů, čas si bohužel nepamatuji, ale tipla bych kolem 20 minut.Když začnou hnědnout,stačí do nich píchnout párátkem, určitě to poznáte
chalupnicka
(upraveno)
7. 10. 2010, 8:22
Zajímavý receptík-ten určitě vyzkouším.Díky
Elizza
(upraveno)
7. 10. 2010, 12:43
@chalupnicka
Alenko, doufám,že také bude chutnat
kosticka
(upraveno)
6. 10. 2010, 19:24
Vdolky jsem upekla i pro návštěvu a moc jim chutnaly, určitě u nás recept zdomácní
Elizza
(upraveno)
7. 10. 2010, 7:41
@kosticka
Silvo,díky za komentář Jsem moc ráda, že Vám chutnají a že i návštěva byla spokojená
Jaryn
(upraveno)
25. 5. 2009, 21:29
Tyto vdolky jsou opravdu báááječné, upekla jsem rovnou dvojitou dávku a byly hned pryč. Petra
Elizza
(upraveno)
26. 5. 2009, 12:23
@Jaryn
Petro, díky za krásnou pochvalu. Hlavní je, že chutnají . Díky a hezký den.Iveta
zuzlikp
(upraveno)
20. 5. 2009, 15:45
tak dnes jsem delala Vasi vdolky a jsou sklidila jsem pochvalu a za to Vam moc dekuji
Elizza
(upraveno)
20. 5. 2009, 16:37
@zuzlikp
Irenko, to jsem moc ráda, že Vám vdolky chutnají a že jste za ně sklidila pochvalu, stejně jako já od mé rodinky. Díky za hezký komentář a přeji krásný den. Iveta
Ilonáček
(upraveno)
18. 5. 2009, 19:28
Elizza
(upraveno)
19. 5. 2009, 14:02
@Ilonáček