Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Jablkové vdolky s mákem

0.0
Jablkové vdolky s mákem

Potřebné ingredience

200g jablek, citronová šťáva na pokapání, 25g droždí, 100g mléka, 60g moučkového cukru, 300g hladké mouky, 3 žloutky, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 80g másla, vejce na potření, mák na posypání a moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, nakrájíme je na malé kousky a pokapeme citronovou šťávou.
Z droždí, části vlažného mléka, lžičky moučkového cukru a 2 lžic mouky připravíme kvásek. Do mísy dáme zbytek mouky a cukru. Přidáme žloutky,rum, vzešlý kvásek, zbylé vlažné mléko, vanilkový cukr, sůl a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme vláčné těsto a nakonec zamícháme připravená jablka. Necháme kynout.
Z vykynutého těsta odtrháváme kousky, zakulatíme a dáme na plech s pečícím papírem. Necháme ještě 15 minut kynout. Pak vdolky pořeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.Pečeme v předehřáté troubě.
Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
S klasickýma vdolkama tyto nemají nic společného, jen ten název.
Recept je z časopisu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jarmila48 23. 4. 2014, 15:15
ať čtu návod jak čtu, tak ta fotka mě k tomu nesedí. Fotka jsou buchty a podle návodu mám představu, že by ten mák měl být nahoře a pocukrovaný a ne schovaný v těstě. Nebo to chápu špatně, prosím, můžete mně to vysvětlit? Ráda bych to vyzkoušela, díky
Elizza 27. 4. 2014, 10:06
@Jarmila48 Fotka je správná, jak píšu, s vdolkama mají společný jen ten název ,-) Ano, mák je nahoře, je ho tam jen trochu a vdolky jsou pocukrované, tak to není vidět. :-$ :-$
kosticka 23. 4. 2014, 15:29
@Jarmila48 vdolky dělám často a mák nepožívám, pomazané vdolky posupu sezamovým semínkem a peču....vyzkoušejte, jsou opravdu výborné a dávka akorát na jeden plech (Y)
Elizza 27. 4. 2014, 10:07
@kosticka To jsem ráda, že chutnají :-) Semínko také zkusím, až budu zase někdy dělat, díky :-) :-)
novackova 23. 4. 2014, 14:59
(Y) (Y) (Y) (F)
Elizza 27. 4. 2014, 10:06
@novackova :-$ :-$ (hello)
Barkafarka 19. 9. 2012, 11:23
Jen se zeptám na kolik pečete a jak dlouho...... cca??? díky Bára
Elizza 19. 9. 2012, 15:33
@Barkafarka Báro, už jsem teď dlouho nedělala, ale většinou vše na těch 160 stupňů, čas si bohužel nepamatuji, ale tipla bych kolem 20 minut.Když začnou hnědnout,stačí do nich píchnout párátkem, určitě to poznáte :-$ :-$ :-$ (L)
chalupnicka 7. 10. 2010, 8:22
Zajímavý receptík-ten určitě vyzkouším.Díky (jablka) (Y)
Elizza 7. 10. 2010, 12:43
@chalupnicka Alenko, doufám,že také bude chutnat :-$ (hello) (podzim)
kosticka 6. 10. 2010, 19:24
Vdolky jsem upekla i pro návštěvu a moc jim chutnaly, určitě u nás recept zdomácní (L)
Elizza 7. 10. 2010, 7:41
@kosticka Silvo,díky za komentář :-$Jsem moc ráda, že Vám chutnají a že i návštěva byla spokojená (Y) (Y) (Y) (L) (hello)
Jaryn 25. 5. 2009, 21:29
Tyto vdolky jsou opravdu báááječné, upekla jsem rovnou dvojitou dávku a byly hned pryč. (clamp) (clamp) (clamp) Petra
Elizza 26. 5. 2009, 12:23
@Jaryn Petro, díky za krásnou pochvalu. :-$ :-$Hlavní je, že chutnají ;-) ;-). Díky a hezký den.Iveta (hello)
zuzlikp 20. 5. 2009, 15:45
tak dnes jsem delala Vasi vdolky a jsou (Y) (Y) (Y) sklidila jsem pochvalu a za to Vam moc dekuji (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Elizza 20. 5. 2009, 16:37
@zuzlikp Irenko, to jsem moc ráda, že Vám vdolky chutnají a že jste za ně sklidila pochvalu, stejně jako já od mé rodinky. Díky za hezký komentář a přeji krásný den. Iveta :-) :-) (L) (hello) (flower)
Ilonáček 18. 5. 2009, 19:28
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Elizza 19. 5. 2009, 14:02
@Ilonáček :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie