(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Plněné žampiony na pórku zapečené se šlehačkou a sýrem
Potřebné ingredience
cca 12 větších žampionů - podle počtu strávníků, 2 až 3 rohlíky, něbo plátky veky,bagety - jakékoliv bílé pečivo (namočit do mléka než si připravíme žampiony), 1 až 2 vajíčka, špek, šunka (nebo i kuřecí maso co zbylo z pečeného kuřete z předchozího dne,nebo kousek uzeného, fantazii se meze nekladou :-)), 1 pórek, cibule, 15 až 20 dkg tvrdého sýra, sůl, bylinková sůl, muškátový květ, pažitka nebo zelená petrželka, 1 smetana ke šlehání.
Postup přípravy
do zapékací mísy dáme na dno pokrájený pórek, žampiony si očistíme, odkrojíme nohy a trochu vydlabeme aby vznikla mistička, takto připravené žampiony naskládáme na pórek, posypeme solí. Špek nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět, na to dáme osmahnout nakrájenou cibulku a na kousky pokrájené nožičky žampionů a přidáme šunku nebo zvolené maso a společně osmažíme. Tuto směs dáme do mísy, přidáme namočenou housku, celá vajíčka, nasekanou petrželku, bylinkovou sůl, muškátový květ a pěkně promícháme, pokud jsme daly moc mléka přidáme housku nebo i trochu strouhanky. Touto směsí naplníme žampiony, děláme pěkné kopečky, aby v žampionech bylo nádivky dost, to celé zasypeme hustě nastrouhaným sýrem, sýr vrstvíme hlavně na žampiony a zalejeme šlehačkou, troubu jsme si rozehřály na cca 200 st., vložíme a pečeme asi 25 až 30 minut, až sýr pěkně zezlátne - viz. foto. Podáváme s hranolkama a tatarkou, je to výborný, mňam :-)
Dobrou chuť přeje Pája :-)
Dobrou chuť přeje Pája :-)
takto to vypadá po vytažení z trouby. Uprostřed je jedno plněné rajče, zbyla mi nádivka,tak jsem prubla rajče.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kikina07
(upraveno)
25. 1. 2012, 21:08
Děkuji za prima receptík opravdu mňamka
Renča4
(upraveno)
26. 5. 2007, 12:42
Pájo, dneska jsme měli tuhle Vaši dobrrrrrůtečku, děkuji za bezva receptík. Je to vážně mňamka . Renata
Pája22
(upraveno)
26. 5. 2007, 13:39
@Renča4
Renatko díky za pochvalu, jsem ráda že Vám chutnalo
Marcela 1980
(upraveno)
19. 4. 2007, 13:26
Urcite mnamozni i bez toho masa
Pája22
(upraveno)
19. 4. 2007, 13:33
@Marcela 1980
Marcelko to je fakt, to maso tam ani být nemusí a místo hranolků na přílohu se může dát teplá zelenina, teď to jdu chystat manželovi a k tomu česnekový dresink z kysané smetany místo tatarky (kysaná smetana, bylinkové máslo a utřený česnek)
Pája22
(upraveno)
19. 4. 2007, 13:20
Renčo fakt je to moc dobrý a příprava sice vypadá složitě, ale netrvala dýl než půl hodinky
Renča4
(upraveno)
19. 4. 2007, 13:18
Pájo, vypadá to mňamňovatě, to musím vyzkoušet