KIWI ŘEZY
Potřebné ingredience
Na piškot - 6vajec, 180dkg cukru krupice, 180dkg polohrubé mouky,
další suroviny - šlehačka ke šlehání, ztužovač šlehačky, 2x zakysaná smetana, 2lžíce cukru krupice, 1 vanilínový cukr, kiwi dle potřeby (asi 6-7ks),
želatina - 1/2 l vody, 10dkg cukru krupice, 5dkg vitacitu (příchuť podle potřeby), vanilkový pudink
Postup přípravy
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova (cca 10-15min).
Šlehačku ušleháme se ztužovačem dohusta, přidáme cukr krupici + vanilínový cukr + zakysené smetany, vše smícháme a rozetřeme na upečený a vychladlý piškot.
Kiwi oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na smetanu.Necháme v lednici ztuhnout.
Želatinu si připravíme - 1/2l vody přivedeme s cukrem a vitacitem k varu. Odstavíme necháme chvíli zchládnout a přimícháme vanilkový pudink rozmíchaný v trošce vody. Hotovou želatinu chvíli mícháme a po zchládnutí nalijeme na zchlazený moučník a rozetřeme.
Dobrou chuť:-))
hotový piškot
potřebné suroviny na dotvoření
šleháme šlehačku se ztužovačem
přidáme cukr krupici, vanilínový cukr a zakysané smetany
rozetřeme na upečený, vychladlý piškot
poklademe ovocem (ovoce může být jakékoliv, je potom dobré změnit i barvu želatiny - pokud tedy použijete např. jahody tak přidejte jahodový vitacit a jahodový pudink)
tak a je hotovo :-))
Pro změnu dělám to taky jako dort. Upečete si korpus, který rozpůlíte na dva. Vespod máte piškot natřete smetanou pokladete ovocem dáte druhý piškot a vše opakujete a nahoru nalijete želatinu :-) v létě když je spouta ovoce .....vynikající.
Hodně zdaru při pečení :-)):-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé