(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Bezlepkový bílý chléb
Potřebné ingredience
180g Jizerky,
120g Schar B,
lžička cukru
1 a 1/2 lžičky soli
3/4 sáčku droždí (s modrou vlaštovkou)
100ml vlažného mléka
300 ml vlažné vody
2 lžíce oleje
1 lžička guarové gumy
Postup přípravy
Ve vlažném mléce uděláme kvásek - přisypeme droždí a cukr. necháme kvasinky pracovat a začneme vážit.
Do pekárny dáme obě mouky, olej, guarovou gumu, sůl a nakonec kvásek a vodu.
Na pekárně nastavíme bezlepkový program a nebo rychlý program s jedním kynutím a časem kolem 2 hodin.
Během míchání stěrkou pomáháme sundávat těsto ze stěn. Těsto musí být pro pekárnu řidší, aby se chléb hezky vytvaroval.
Po upečení vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout.
Do těsta lze přidávat semínka dle chuti.
Do pekárny dáme obě mouky, olej, guarovou gumu, sůl a nakonec kvásek a vodu.
Na pekárně nastavíme bezlepkový program a nebo rychlý program s jedním kynutím a časem kolem 2 hodin.
Během míchání stěrkou pomáháme sundávat těsto ze stěn. Těsto musí být pro pekárnu řidší, aby se chléb hezky vytvaroval.
Po upečení vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout.
Do těsta lze přidávat semínka dle chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jacuk
(upraveno)
2. 8. 2013, 18:32
Dobrý den, právě jsem dala péct chleba dle vašeho receptu. Při míchání se mi, ale nadělaly z mouky hrudky. Nebylo by lepší dát do pekárny první tekuté a potom mouku? Dám vědět jak se mi upekl a jak synovi chutnal. Jana
jacuk
(upraveno)
2. 8. 2013, 20:51
@jacuk
Nepovedl se. Po upečení klesl. Pekla jsem na rychlý program. Nevím, kde se stala chyba, prosím poraďte. Děkuji