Bezlepkový kynutý "houskový" knedlík
Potřebné ingredience
200g bezlepkové mouky Jizerka (může být i jiná, pak to ale chutná po kukuřici, sóji atd.),
1 kávová lžička soli,
150ml vlažného mléka,
2 polévkové lžíce oleje,
1 vejce (když se nedá, není to tak žluté a hůře se to k sobě lepí)
1/2 kávové lžičky guarové gumy,
1/2 sáčku droždí (použila jsem to s modrou vlaštovkou - francouzské)
1/2 lžičky cukru (aby se mohl udělat hezký kvásek)
2 lžíce pohankových pukanců (já je měla doma, tak jsem dala tohle) nebo neochucených burisonů nebo namočeného bezlepkového pečiva.
Postup přípravy
Po uvaření knedlík potřeme opět olejem a necháme jej na vzdušné podložce oschnout a vychladnout.
Osvědčila se mi Jizerka, která je jen z pšenice bez lepku. Když jsem to dělala z jiných surovin, bylo to cítit po použité mouce a kluk to nechtěl.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé