(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Kávový dezert
Potřebné ingredience
4 vejce,25 dkg pískového cukru,120ml oleje,120ml vlažné vody,25dkg polohrubé mouky,1 lžíce mleté kávy,1prášek do pečiva,sníh ze 4 bílků.
Krém:1/4l mléka,2lžíce polohrubé mouky,vanilkový cukr-uvaříme kaši.
Vychladlou zašleháme do 250g másla a 150g mletého cukru.
Jednu část obarvím Holandským kakaem.
Postup přípravy
Žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny ,pak přidáváme vlažnou vodu a olej.
Smícháme si mouku,prášek do pečiva se lžící kávy,přidáme do těsta a na konec sníh z bílků.
Peču zakryté alobalem a asi 15minut před dopečením ho oddělám a tím zabráním přepečením povrchu.
peču tak 45min.Samozřejmě zkouším špejlí do středu.
Prokrájím vychladlé pokapu rumem potřu džemem a krémem.
zkoušela jsem naplnit i nutelou a bylo to vynikající.
Korpus je krásně vlhký a není tak suchý jak piškotový.
Smícháme si mouku,prášek do pečiva se lžící kávy,přidáme do těsta a na konec sníh z bílků.
Peču zakryté alobalem a asi 15minut před dopečením ho oddělám a tím zabráním přepečením povrchu.
peču tak 45min.Samozřejmě zkouším špejlí do středu.
Prokrájím vychladlé pokapu rumem potřu džemem a krémem.
zkoušela jsem naplnit i nutelou a bylo to vynikající.
Korpus je krásně vlhký a není tak suchý jak piškotový.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé