(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pečený segedín
Potřebné ingredience
750 g brambor * 500 g mletého masa * 1 cibule * 20 cm pórek * 1 červená paprika (kapie) * 500 g kysaného zelí * sůl, kmín, mletá paprika, příp. gulášové koření * 2 smetany na vaření - 12% tuku, ale může být i šlehačka * tvrdý sýr (nemusí být)
Postup přípravy
ve větší pánvi (wok) na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso, pórek na proužky, papriku na kostky, sůl, kmín, papriku mletou a kysané zelí. Vše podusíme.
Mezitím očistíme brambory a nakrájíme je na kostky. Do velké zapékací mísy dáme na dno brambory, na to nasypeme směs z pánve, urovnáme, zasypeme sýrem a zalijeme smetanou. pečeme na 220 stupňů cca 20 minut přikryté (např. alobalem) a pak 10 minut dopékáme odkryté.
vyjde to na 100 kč, ale zas je toho plno.-) kdo má rád zelí, je to super jídlo
Mezitím očistíme brambory a nakrájíme je na kostky. Do velké zapékací mísy dáme na dno brambory, na to nasypeme směs z pánve, urovnáme, zasypeme sýrem a zalijeme smetanou. pečeme na 220 stupňů cca 20 minut přikryté (např. alobalem) a pak 10 minut dopékáme odkryté.
vyjde to na 100 kč, ale zas je toho plno.-) kdo má rád zelí, je to super jídlo
..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé