(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Rychlá svíčková omáčka
Potřebné ingredience
Olej, 1 středně velká cibule, 1 větší nebo 2 menší mrkve, 1 menší nebo půlku větší petržele, kousek celeru (asi jako petržele), 5 kuliček celého černého pepře, 3 kuličky nového koření, 1 velký nebo 2 menší bobkové listy, hovězí maso, 1 smetana ke šlehání, hladká mouka (Místo zeleniny můžete rovnou koupit mraženou zeleninu "pod svíčkovou", prodávají to snad všude. Je to bez práce krájení.)
Postup přípravy
Do hrnce na olej hodíme nahrubo nakrájenou cibuli (stačí na půlkolečka), mrkev na kolečka, petržel, celer, pepř, nové koření a bobkový list.
Smažíme a mícháme, aby se to nepřipálilo. Nespěcháme, dáme tomu čas, až bude cibule zprůhlednělá, mrkev a ostatní zelenina lehce osmahlá. Nesmí být dohněda.
Přihodíme maso, nejlépe hovězí na tenké plátky. Osolíme a protlačíme skrz zeleninu na dno hrnce. Necháme osmahnout, stačí jen lehce z obou stran.
Zalejeme horkou (vroucí) vodou, stačí jen trochu, aby se schovalo maso. Dusíme, občas zamícháme a můžeme přilít vodu.
Až je maso měkké, vyndáme na talířek. Pokusíme se najít pepře, nové koření a bobkový list a vyndáme je taky. Když je nenajdeme, nic se neděje :)
To co nám zbylo - zelenina ve vodě - rozmixujeme jak nejvíc to půjde. (Tyčovým mixérem to jde super, až úplně do hladka).
Nalejeme zpátky do hrnce a ohřejeme až to začne bublat. Přilejeme smetanu ke šlehání, ve které jsme rozmíchali 2-3 lžičky hladké mouky. Pokud to nemáme úplně do hladka, raději přelejeme přes sítko.
Na konci se může přidat pár kapek citronu nebo dosolit.
Prostě jen dle vaší dle chuti :)
PS: koupila jsem si "konečně" papiňák a to byla teprve mňamka! Za půl hodiny hotovo, masíčko se samo rozpadalo jak bylo krásně měkkoučký a omáčka výborná!!
Smažíme a mícháme, aby se to nepřipálilo. Nespěcháme, dáme tomu čas, až bude cibule zprůhlednělá, mrkev a ostatní zelenina lehce osmahlá. Nesmí být dohněda.
Přihodíme maso, nejlépe hovězí na tenké plátky. Osolíme a protlačíme skrz zeleninu na dno hrnce. Necháme osmahnout, stačí jen lehce z obou stran.
Zalejeme horkou (vroucí) vodou, stačí jen trochu, aby se schovalo maso. Dusíme, občas zamícháme a můžeme přilít vodu.
Až je maso měkké, vyndáme na talířek. Pokusíme se najít pepře, nové koření a bobkový list a vyndáme je taky. Když je nenajdeme, nic se neděje :)
To co nám zbylo - zelenina ve vodě - rozmixujeme jak nejvíc to půjde. (Tyčovým mixérem to jde super, až úplně do hladka).
Nalejeme zpátky do hrnce a ohřejeme až to začne bublat. Přilejeme smetanu ke šlehání, ve které jsme rozmíchali 2-3 lžičky hladké mouky. Pokud to nemáme úplně do hladka, raději přelejeme přes sítko.
Na konci se může přidat pár kapek citronu nebo dosolit.
Prostě jen dle vaší dle chuti :)
PS: koupila jsem si "konečně" papiňák a to byla teprve mňamka! Za půl hodiny hotovo, masíčko se samo rozpadalo jak bylo krásně měkkoučký a omáčka výborná!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

YvonaCu
(upraveno)
12. 2. 2010, 20:31
Svíčkovou jsem dělala a paráda!!! Michal byl nadšenej a já si připadala jako super kuchařka a to ty víš, že nejsem
Fakt moc díky a vlož nějaký další!!!!!!!!!!!!








nahlásit

Zuzka H.
(upraveno)
19. 2. 2010, 15:59
@YvonaCu
Jejda, až teď jsem si toho všimla!! Tak supeeer, to mám radost!!
a šikula jsi!


nahlásit
levandule
(upraveno)
27. 12. 2009, 22:42
Dnes jsme ji vařila a měla meegga úspěch
! Děkuji!



nahlásit

montinka
(upraveno)
11. 6. 2009, 14:01
Svíčková se povedla, ale já ji dělala s kuřetem, proto sem ji musela dochutit sladkou paprikou, ale jinak perfekt







nahlásit