(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
rybi file zapečene se zeleninou
Potřebné ingredience
cca 8-10 brambor,kvetak( nebo brokolice),fazolove lusky-saček,syr eidam-10dk,rybi file(pangas,treska)-měla jsem 4ks pangasius,1 cibule,1 mrkev,kořeni na ryby,trocha oleje ,trocha tatarky,trocha masla,sůl
Postup přípravy
Omluvam se za pravopis-nejsem češka.
Oloupane syrove brambory nakrajeme na trochu větši než do polevky kostky,dame je do pekače,podlijeme vodou i trochou oleje,posypeme kořenim na brambory(třeba na americke,sůl),promichame,dame do trouby pect asi na 200 st.Par krat je promichame při pečeni.
File nakrajeme na kousky nebo nechame v celku,okořenime kořenim na ryby,osolime.
Zvlašt uvařime kvetak,zvlašt fazolove lusky.
Nakrajenou cibuli orestujeme na oleji,přidame očistěnou,nastrouhanou mrkev,spolu malinko osmahneme.
Na hotove brambory ložime vrstvami kvetak,fazolove lusky,osmahnute cibulku s mrkvi,navrch file,par tenkych platku masla,polijeme trochou tatarky,posypeme nastrouhanym syrem i dame zapect do trouby asi na 180-200 st.
Dělala jsem i jen s brokolici(neměla kvetak i faz.lusky),přidala jsem ještě 2 drobně nakrajene stroužky česneku na brokolici,vždy to mělo uspěch.DOBROU CHUT !
Oloupane syrove brambory nakrajeme na trochu větši než do polevky kostky,dame je do pekače,podlijeme vodou i trochou oleje,posypeme kořenim na brambory(třeba na americke,sůl),promichame,dame do trouby pect asi na 200 st.Par krat je promichame při pečeni.
File nakrajeme na kousky nebo nechame v celku,okořenime kořenim na ryby,osolime.
Zvlašt uvařime kvetak,zvlašt fazolove lusky.
Nakrajenou cibuli orestujeme na oleji,přidame očistěnou,nastrouhanou mrkev,spolu malinko osmahneme.
Na hotove brambory ložime vrstvami kvetak,fazolove lusky,osmahnute cibulku s mrkvi,navrch file,par tenkych platku masla,polijeme trochou tatarky,posypeme nastrouhanym syrem i dame zapect do trouby asi na 180-200 st.
Dělala jsem i jen s brokolici(neměla kvetak i faz.lusky),přidala jsem ještě 2 drobně nakrajene stroužky česneku na brokolici,vždy to mělo uspěch.DOBROU CHUT !
Pěkné chutné vrstvy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé