Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Perníkové 3D obří želvy !!! S postupem

0.0
Perníkové 3D obří želvy !!! S postupem

Potřebné ingredience

Dort to není, ale splňuje jeho funkci a tak nevím, zda si mohu dovolit to vložit sem. Pro malého na besídku ve školce , která se konala ke dni matek , jsem chtěla , jako poděkování jeho pani učitelkám něco originálního. Protože malé perníkové želvičky jsem jim již dělala, napadlo mne, jim udělat tentokrát veliké, aby se dětem ( které dostaly také jednu ) vešly alespoň 2 balíky bonbonů !!! Na dort jako takový již nebyl čas ,( protože původně to měla být kytička, co jsem měla připravené) a ten bych už nestihla . V 9.30h mne napadlo toto, pak začal boj s časem a ve 14.30h už se vezly do školky !!! Mezitím počítám přes půl hoďky na cestu pro naši dcerku do školky. Uf, nepřeji nikomu vidět moji kuchyň po zkončení !!!

Postup přípravy

Těsto z kila mouky , bílková poleva a gelové barvičky, pentličky a básnické střevo, které jsem zapojila během práce na želvounech a splácala taky pár slov , co se chvilkama i rýmují :o)) Pani učitelky mají v krunýřkách Fidorku ( na nervy ) a děti 2 pytlíky bonbónů.

...sypké suroviny navážené

... i ty tekuté jsou smíchané

...obojí spojeno a na půl hodiny odležené ( na víc nebyl čas ) !!!

...připravené pomůcky : dortová formička na míč, poklička na vyříznutí kolečka, které se přenese na polokouli a mnou vytvořená šablona na spodek želváka z papíru .

... musím vykrájet tvar .

protože je to narychlo, bude krunýř svázaný se spodkem, protože poleva by určitě neztuhla .A proto ty ďoury .

... vytvořím kolečko

...přenesu na formu a odkrojím přebytky

...upečeno a ještě horké potřeno rozšlehaným vajíčkem s kapkou mléka.

...to samé i krunýřek

... pár slov pro pani učitelku

...tak to jsou ony !

...detail i se želvičkou jak již znáte 1

...detail i se želvičkou jak již znáte 2

...naposledy

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Maruh 14. 5. 2009, 10:21
skvělé (Y) (Y) (Y)!!!
Čmelák 18. 5. 2009, 9:11
@Maruh Markétko, moc děkuji zapochvalu. (hello)
Kostina 14. 5. 2009, 8:37
Petruš,to zírám :-o :-o.Supr,úžasné a jedinečné (Y) (Y) (Y) (Y).Ty jsou fakt moc pěkné (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Čmelák 14. 5. 2009, 9:26
@Kostina Tojsem moc ráda , za takovou pochvalu . Moc děkuju. (hello) (hello) (hello)
Zrušený účet 14. 5. 2009, 7:53
Peti, já se divit nestačím, jaké zase děláš divy. Ty poradíš si s ledasčím bez sebemenší chyby. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Čmelák 14. 5. 2009, 9:25
@ Se vším poradit si neumím, nejsem přece kouzelnice , s tím se ale chlubit nemusím , bylo by toho totiž více !!! Někdo to nemusí chápat, asi jsem takový blázínek , když dostanu v hlavě nápad, nerealizovat jej, měla bych vztek !!! Tak se honím , lítám , blázním, snažím se o nemožné, jenomže na konci toho....vím, že to stálo za to ! Znáš to , ... ne ? (L) (L) (L) (L) (L)
Zrušený účet 14. 5. 2009, 0:54
(Y) (Y) (Y)supééér a k tomu ještě detailní postup (clamp) (clamp) (clamp)
Čmelák 14. 5. 2009, 9:16
@ Haničko, děkuju. Taky se dneska divím, kde jsem ještě vzala čas na focení . :-D (P)
Anelis 13. 5. 2009, 23:28
tééda, tak to je úžasné, moc se Ti želvičky povedly a jak jsou krásně nazdobené (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Čmelák 14. 5. 2009, 9:15
@Anelis Alenko , moc děkuji . Jsem ráda že se povedly a jsem potěšená ze tvé pochvaly . (L)
akr 13. 5. 2009, 21:48
Petro nádherné želvičky (Y) (Y)krásná básnička (Y)skvělý nápad (I) tleskám (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)supr postup
Čmelák 14. 5. 2009, 9:14
@akr Leni, moc děkuju. Víš co mne ale těší ze všeho úplně nejvíc ? Že se mi po 6 letech strávených doma s dětičkama ještě dokáže v hlavě zrodit nějaký nápad !!! :-D *-)
akr 14. 5. 2009, 12:43
@Čmelák Petro tak to já jsem na tom hůř mě se po 6 letech nezrodí už nic :-D :-D :-D (hello)
nobstice 13. 5. 2009, 21:39
petrus bomba napad (Y) (Y) (Y) (Y) dobre ze jsi to dala sem,jinde by mi to uniklo :^) :^)krasni zelvaci a podarena basnicka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) a to spojovani maslemi se mi taky moc libi!!!
Čmelák 14. 5. 2009, 9:12
@nobstice Leni, já moc děkuju za milou a povzbuzující pochvalu. Jsem ráda, že se to povedlo , alespoň tak jak jsem mohla splnit svoje představy , protože jsem vážně neměla moc času. Za to nadšení ve školce, ta šťastná očička těch dětí a ta milá slova od pani ředitelky mi naprosto vynahradila tu práci , kterou jsem potom měla s úklidem po celodenním řádní na želvounech v kuchyni !!! ;-) (dance)
Lucka1711 13. 5. 2009, 21:30
Super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)skvělý nápad a ta básnička se mi také líbí. Chystá se dělat želvičky na den dětí do školky. Bude jich 45. Jsou tam dvě oddělení. Ty aše jsou krásně nazdobené
Čmelák 14. 5. 2009, 9:08
@Lucka1711 Lucinko, moc děkuji za pěknou pochvalu. Koukám, že nejsem zdaleka jediný blázen , který pro děti do školky něco vytváří ;-) . 45 kousků je teda ,,nadílka" , ale pokud s tím začnete včas , je to , alespoň pro mne , docela dobrý relax ! (palice) :-D (Teda, když to jde bez potíží !) Přeji ať se želvičky povedou, pevné nervy při jejich zdobení ( A POKUD VÁM TO POMŮŽE , MRKNĚTE KE MNĚ DO ALBÍČKA A MÁM TAM JEŠTĚ ŽELVIČKY Z VELIKONOC A TY JSOU TAKÉ PRO INSPIRACI DOBRÉ .... BYLO NA NĚ VÍCE ČASU !!! ) a hlavně přeju, aby z nich byly děti tak nadšené, jako jsem zažila u dětí včera já !!! (child8) (child9)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie