Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Sachr + čoko truffle

0.0
Sachr + čoko truffle

Potřebné ingredience

150g čokolády + 120g másla rozpustíme ve vodní lázni a přidáme ještě cca 1PL kakaa. Necháme vychladnout.
Rozdělíme 6 vajíček a z bílků si ušleháme tuhý sníh. 6žloutků spolu se 125g cukr vymícháme do pěny. Přidáme 50g hrubé mouky, 50g Solamylu, 1KL prášku na pečení, 50g mletých mandlí (můžou být i lískové oříšky i z vlašáků jsem ho již dělala a je dobrý) a 1 vanilkový cukr. Nakonec přidáme schladlou čokohmotu a sníh z bílků, nalijeme do formy a pečeme v troubě.
Dort promazávám pouze marmeládou a celý poliji čokoládou

Postup přípravy

Čokoládové truffle dělám že vyšlehám změklé máslo (cca 110-120g) s cukrem (moučkový stejně jao másla 110-120g), pak přidám 300g čokolády na vaření (rozpuštěné), 3 PL kakaa a 1PL rumu.Vše vymíchat a nechat zchladit.Pak jen nadělat kuličky a obalit jak kdo rád.Já tady použila kakao smíchané s moučkovým cukrem (trošku), kokos a čokoládové tyčinky jak se prodávají na ozdobu)

No a nakonec jsem neodolala a zkusila poprvé v životě motýlky a dala je tam.Já prostě čokoládové dortíky neumím zdobit,navíc je dělám jen pro švagrovou což je jednou za čas (zdobené, tento sachr jednou za čas musím dělat i jen tak rodince ke kávičce,ale to se s tím tak nezdobím :-)) )

upečený sachr

namazat jen marmeládou (já používám co mě v létě neztuhla aby se lépe dostala do korpusu. V originále i píší že marmeláda se má zahřívat aby se rozpustila,takže kdo má jen tuhou doporučuji chvilku nahřát a tou to pak polít

polijeme a pomatláme rozpuštěnou čokoládou

snaha o nějakou úpravu čokolády

hatla patla čoko truffle, prostě čokoládové kuličky přece :-))

ještě jsem nedala jak vypadá rozříznutý dortík

a takhle to dopadlo s motýlky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lua 14. 5. 2009, 22:59
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) hned bych si dala
Bára D. 14. 5. 2009, 18:24
Senzace (Y), koukám, že jsi taky z TU ;-) ;-) ;-)
Luky1 14. 5. 2009, 19:38
@Bára D. Ahojky, ano ano, přímo z centra TU :-$
Bára D. 15. 5. 2009, 6:41
@Luky1 Fakt? Já z Kryblice ;-), neznáme se? V centru jsem pořád (L)
Ilonáček 14. 5. 2009, 10:06
a ještě šlehačku a bomba je na světě |:o) |:o) |:o) |:o)prosím jakou používáte čokoládu? vypadá jako krém a vrch dortu je potřený čím? jsem , ale zvědavá co?! děkuji za odpověď Ilča (hello)
Luky1 14. 5. 2009, 11:44
@Ilonáček většinou používám čokoládu Orion na vaření, nebo obyčejnou clever (z Billy).Občas do hmoty rozehřáté (čokoláda+máslo) přidám ještě trošku kakaa, má takovou hustší konzistenci a přitom tekutou) a přidávám trochu másla při ohřívání. Celé jsem to tou čokoládou nejprve lehoulince namazala nožem a dala na chvilku do lednice. Zbylou čokoládu jsem nechala v hrnci,ale sundala z teplé vody.Chvilku jsem počkala pak jsem zas dortík vytáhla z lednice a celé jsem to nalila navrh.stěrkou jsem rozáhla nejdřív na boky aby to steklo a pak jsem to zase stěrkou "honila" nahoru tím jsem nadělala takové bochánky čokoládové navrchu. Ono to chvilku dalo to matlání tak čokoládka malilinko zatuhla, tak jsem vzala kartu, uhladila kartou a šup do ledničky na chvilku, pak jsem ještě jednou nasadila kartu a přejela když bylo trošku více vychlazené,ale nebylo to ani třeba. Abych pravdu řekla, dělala jsem to s kartou poprvé - čokoládu, a ono to šlo úplně samo.ělajsem strach že t poteče nebo tak něco,ale pohoda. Jinak moc děkuji (F)
Ilonáček 14. 5. 2009, 17:53
@Luky1 děkuji za vyčerpávající odpověď (hello)
Zrušený účet 14. 5. 2009, 7:48
Lado, to musí být ale dobrota (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp)
Luky1 14. 5. 2009, 7:39
děkuji děvčata. ro milovníky čokolády to je prý fakt bomba,já k nim moc nepatřím :-)) (myslím milovníkům čokolády ;-)).děkuji
Anelis 13. 5. 2009, 23:29
jejda, to musí být dobrota, vypadá senzačně (Y) (Y) (Y)
akr 13. 5. 2009, 21:33
(Y) (Y)tak takový bych hned ochutnala (zajic)moc pěkný (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie