Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

PIsecka torta, tak ako som ju upiekla ja

0.0
PIsecka torta, tak ako som ju upiekla ja

Potřebné ingredience

RECEPT Z INTERNETU
• 3 dcl mléka
• 2 lžíce želatiny
• meruňkový kompot
• jahodový kompot,ušlehaná šlehačka
• třešně na ozdobení

Korpus:
• 3 vejce
• 10 dkg mletého cukru
• 8 dkg polohrubé mouky
• 2 dkg kakaa (pokud chceme korpus bílý, tak ho nepoužijeme)

Postup přípravy

Do dvou hořčičných sklenic dáme po 1,5 dcl mléka a jedné lžíci želatiny, kterou necháme 3 hodiny nabobtnat.

Upečeme dortový korpus z uvedených ingrediencí.

Po třech hodinách dáme jednu sklenici do kastrlůlku a za stálého míchání zahříváme (nesmí vařit!), až se rozpustí.

Do mixeru dáme 3/4 sklenice meruňkového kompotu, želatinu a rozmixujeme. Vmícháme 125 ml ušlehané šlehačky. Nalijeme na upečený korpus a dáme ztuhnout do lednice.

Postup zopakujeme i s druhou sklenicí nabobtnané želatiny, ale místo meruňkového kompotu rozmixujeme kompot jahodový. Pak nalijeme na již ztuhlou první vrstvu a dáme opět do lednice.

Nakonec dort potřeme ušlehanou šlehačkou a zdobíme třešněmi.

Poznámka
Mezi meruňkovou a jahodovou vrstvou je lepší si udělat chvíli pauzu, aby stihla meruňková vrstva v lednici dostatečně ztuhnout a při nalití druhé vrstvy se obě nepromísily.

Doba čekání: 3 hod.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlasta V. 26. 4. 2007, 10:23
(clamp) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
AliceM 25. 4. 2007, 22:57
Vypadá to moc dobře ! (clamp) (clamp) (clamp) Už jsem si chystala, že to vyzkouším,jak jste zjišťovala recept, tak teď je to jisté, že se do toho dám :-$. Alice
meggienka 28. 4. 2007, 22:22
@AliceM Vela stastia. Ja som ho piekla s malou dusickou, ze ako sa spoji zelatina so slahackou, ale dopadlo to dobre. :-) :-)
Jitule64 25. 4. 2007, 21:42
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
anazuz 17. 4. 2007, 6:49
Našla jsem ho na internetu, tak ho asi překopírujte do postupu přípravy, pokud bude ještě někoho zajímat. Z. • 3 dcl mléka • 2 lžíce želatiny • meruňkový kompot • jahodový kompot,ušlehaná šlehačka • třešně na ozdobení Korpus: • 3 vejce • 10 dkg mletého cukru • 8 dkg polohrubé mouky • 2 dkg kakaa (pokud chceme korpus bílý, tak ho nepoužijeme) Do dvou hořčičných sklenic dáme po 1,5 dcl mléka a jedné lžíci želatiny, kterou necháme 3 hodiny nabobtnat. Upečeme dortový korpus z uvedených ingrediencí. Po třech hodinách dáme jednu sklenici do kastrlůlku a za stálého míchání zahříváme (nesmí vařit!), až se rozpustí. Do mixeru dáme 3/4 sklenice meruňkového kompotu, želatinu a rozmixujeme. Vmícháme 125 ml ušlehané šlehačky. Nalijeme na upečený korpus a dáme ztuhnout do lednice. Postup zopakujeme i s druhou sklenicí nabobtnané želatiny, ale místo meruňkového kompotu rozmixujeme kompot jahodový. Pak nalijeme na již ztuhlou první vrstvu a dáme opět do lednice. Nakonec dort potřeme ušlehanou šlehačkou a zdobíme třešněmi. Poznámka Mezi meruňkovou a jahodovou vrstvou je lepší si udělat chvíli pauzu, aby stihla meruňková vrstva v lednici dostatečně ztuhnout a při nalití druhé vrstvy se obě nepromísily. Doba čekání: 3 hod.
meggienka 17. 4. 2007, 7:40
@anazuz DAkujem velmi krasne, vyskusam.
anazuz 17. 4. 2007, 9:22
@meggienka A až to vyzkoušíte, tak sem dejte určitě fotky, vypadá to dobře.
meggienka 25. 4. 2007, 20:20
@anazuz Fotku som pridala, len nie je tak pekne farebna ako ta z cukrarne. Nepouzila som jahody, ale hroznovy dzem a do svetlej vrstvy som dala malo marhuloveho lekvaru, lebo som uz nechcela otvarat novy pohar. Slahacku na vrchu tortu nemusim, tak som ju poliala len tenkou vrstvou priehladnej zelatiny.
meggienka 17. 4. 2007, 12:54
@anazuz Samozrejme, dufam, ze ho nepokazim.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie