(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
PIsecka torta, tak ako som ju upiekla ja
Potřebné ingredience
RECEPT Z INTERNETU
• 3 dcl mléka
• 2 lžíce želatiny
• meruňkový kompot
• jahodový kompot,ušlehaná šlehačka
• třešně na ozdobení
Korpus:
• 3 vejce
• 10 dkg mletého cukru
• 8 dkg polohrubé mouky
• 2 dkg kakaa (pokud chceme korpus bílý, tak ho nepoužijeme)
Postup přípravy
Do dvou hořčičných sklenic dáme po 1,5 dcl mléka a jedné lžíci želatiny, kterou necháme 3 hodiny nabobtnat.
Upečeme dortový korpus z uvedených ingrediencí.
Po třech hodinách dáme jednu sklenici do kastrlůlku a za stálého míchání zahříváme (nesmí vařit!), až se rozpustí.
Do mixeru dáme 3/4 sklenice meruňkového kompotu, želatinu a rozmixujeme. Vmícháme 125 ml ušlehané šlehačky. Nalijeme na upečený korpus a dáme ztuhnout do lednice.
Postup zopakujeme i s druhou sklenicí nabobtnané želatiny, ale místo meruňkového kompotu rozmixujeme kompot jahodový. Pak nalijeme na již ztuhlou první vrstvu a dáme opět do lednice.
Nakonec dort potřeme ušlehanou šlehačkou a zdobíme třešněmi.
Poznámka
Mezi meruňkovou a jahodovou vrstvou je lepší si udělat chvíli pauzu, aby stihla meruňková vrstva v lednici dostatečně ztuhnout a při nalití druhé vrstvy se obě nepromísily.
Doba čekání: 3 hod.
Upečeme dortový korpus z uvedených ingrediencí.
Po třech hodinách dáme jednu sklenici do kastrlůlku a za stálého míchání zahříváme (nesmí vařit!), až se rozpustí.
Do mixeru dáme 3/4 sklenice meruňkového kompotu, želatinu a rozmixujeme. Vmícháme 125 ml ušlehané šlehačky. Nalijeme na upečený korpus a dáme ztuhnout do lednice.
Postup zopakujeme i s druhou sklenicí nabobtnané želatiny, ale místo meruňkového kompotu rozmixujeme kompot jahodový. Pak nalijeme na již ztuhlou první vrstvu a dáme opět do lednice.
Nakonec dort potřeme ušlehanou šlehačkou a zdobíme třešněmi.
Poznámka
Mezi meruňkovou a jahodovou vrstvou je lepší si udělat chvíli pauzu, aby stihla meruňková vrstva v lednici dostatečně ztuhnout a při nalití druhé vrstvy se obě nepromísily.
Doba čekání: 3 hod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlasta V.
(upraveno)
26. 4. 2007, 10:23
AliceM
(upraveno)
25. 4. 2007, 22:57
Vypadá to moc dobře ! Už jsem si chystala, že to vyzkouším,jak jste zjišťovala recept, tak teď je to jisté, že se do toho dám . Alice
meggienka
(upraveno)
28. 4. 2007, 22:22
@AliceM
Vela stastia. Ja som ho piekla s malou dusickou, ze ako sa spoji zelatina so slahackou, ale dopadlo to dobre.
Jitule64
(upraveno)
25. 4. 2007, 21:42
anazuz
(upraveno)
17. 4. 2007, 6:49
Našla jsem ho na internetu, tak ho asi překopírujte do postupu přípravy, pokud bude ještě někoho zajímat. Z. • 3 dcl mléka • 2 lžíce želatiny • meruňkový kompot • jahodový kompot,ušlehaná šlehačka • třešně na ozdobení Korpus: • 3 vejce • 10 dkg mletého cukru • 8 dkg polohrubé mouky • 2 dkg kakaa (pokud chceme korpus bílý, tak ho nepoužijeme) Do dvou hořčičných sklenic dáme po 1,5 dcl mléka a jedné lžíci želatiny, kterou necháme 3 hodiny nabobtnat. Upečeme dortový korpus z uvedených ingrediencí. Po třech hodinách dáme jednu sklenici do kastrlůlku a za stálého míchání zahříváme (nesmí vařit!), až se rozpustí. Do mixeru dáme 3/4 sklenice meruňkového kompotu, želatinu a rozmixujeme. Vmícháme 125 ml ušlehané šlehačky. Nalijeme na upečený korpus a dáme ztuhnout do lednice. Postup zopakujeme i s druhou sklenicí nabobtnané želatiny, ale místo meruňkového kompotu rozmixujeme kompot jahodový. Pak nalijeme na již ztuhlou první vrstvu a dáme opět do lednice. Nakonec dort potřeme ušlehanou šlehačkou a zdobíme třešněmi. Poznámka Mezi meruňkovou a jahodovou vrstvou je lepší si udělat chvíli pauzu, aby stihla meruňková vrstva v lednici dostatečně ztuhnout a při nalití druhé vrstvy se obě nepromísily. Doba čekání: 3 hod.
meggienka
(upraveno)
17. 4. 2007, 7:40
@anazuz
DAkujem velmi krasne, vyskusam.
anazuz
(upraveno)
17. 4. 2007, 9:22
@meggienka
A až to vyzkoušíte, tak sem dejte určitě fotky, vypadá to dobře.
meggienka
(upraveno)
25. 4. 2007, 20:20
@anazuz
Fotku som pridala, len nie je tak pekne farebna ako ta z cukrarne. Nepouzila som jahody, ale hroznovy dzem a do svetlej vrstvy som dala malo marhuloveho lekvaru, lebo som uz nechcela otvarat novy pohar. Slahacku na vrchu tortu nemusim, tak som ju poliala len tenkou vrstvou priehladnej zelatiny.
meggienka
(upraveno)
17. 4. 2007, 12:54
@anazuz
Samozrejme, dufam, ze ho nepokazim.