(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Hraběnčin koláč
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
100g pískového cukru
100g moučkového cukru
250g másla nebo Hery
5 vajíček
500g jablek
2 lžíce mléka
ořechy nebo mandle
Postup přípravy
Oddělíme bílky a žloutky. Kromě jablek, vaječných bílků a moučkového cukru všechny přísady smícháme a vypracujeme z nich těsto. 1/4 oddělíme a dáme do lednice ztuhnout. Ze zbytku vyválíme placku cca 5 mm silnou a dáme na plech, nebo poku je větší tak rovnoměrně rozprostřeme na plechu. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme je na těsto. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme moučkový cukr a šleháme dokud sníh není pevný, tak 5 minut na nejvyšší otáčky. Sníh dáme na jablka a nahoru nastrouháme zbylou 1/4 těsta a posypeme mandlemi nebo ořechy.
Pečeme v předehřáté troubě při 170˚C cca 30 - 40 minut do zlatova.
Množství je na menší plech.
Pečeme v předehřáté troubě při 170˚C cca 30 - 40 minut do zlatova.
Množství je na menší plech.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zetina
(upraveno)
9. 2. 2010, 15:10
Hraběnčiny řezy dělám taky a jsou úžasné. Tady na MMB je jich hodně, ovšem některé bych ani nepoznala,co to je.Ale vaše řezy - to je opravdu nádhera a mistrovké dílo. Obdivuji, jak dokážete z normální buchty udělat něco tak krásného!!!