Rychlé ovocné řezy
Potřebné ingredience
TĚSTO:
0,5 l polohrubé mouky,
0,5 kypřícího prášku,
0,25 l mléka,
3 dl krystalového cukru,
6 lžic oleje,
1 vejce,
1 žloutek,
ovoce dle chuti,
DROBENKA:
100 g polohrubé mouky,
80 g másla,
80 g moučkového cukru,
vanilkový nebo skořicový cukr a moučkový cukr na posypání.
Postup přípravy
Mouku s kypřícím práškem smícháme.
Cukr rozpustíme v teplém mléce, přidáme ostatní suroviny a vmícháme do mouky.
Rozetřeme na vysypaný plech a poklademe ovocem.
Posypeme drobenkou a pečeme na 200 °C
Ještě teplé posypeme cukrem dle ovoce.
Pokud použijeme jablka, hrušky, švestky apod. - sypeme skořicovým cukrem,
použijeme- li rybíz, meruňky, jahody atd. - sypeme vanilkovým cukrem
Cukr rozpustíme v teplém mléce, přidáme ostatní suroviny a vmícháme do mouky.
Rozetřeme na vysypaný plech a poklademe ovocem.
Posypeme drobenkou a pečeme na 200 °C
Ještě teplé posypeme cukrem dle ovoce.
Pokud použijeme jablka, hrušky, švestky apod. - sypeme skořicovým cukrem,
použijeme- li rybíz, meruňky, jahody atd. - sypeme vanilkovým cukrem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
11. 5. 2009, 14:17