(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
KARLOVARSKÝ KNEDLÍK
Potřebné ingredience
7 ROHLÍKŮ, 7 DKG HRUBÉ MOUKY, 3 VEJCE, 300 ML MLÉKA, 5DKG MÁSLA, MUŠKÁTOVÝ KVĚT, NASEKANÁ PETRŽELKA, SŮL
Postup přípravy
ODDĚLÍME BÍLEK A ŽLOUTKY, V MÍSE UŠLEHÁME MLÉKO, ŽLOUTKY, ROZPUŠTĚNÉ MÁSLO HRUBOU MOUKU PETRŽELKU MUŠKÁTOVÝ KVĚT A SŮL. PŘIDÁME NAKRÁJENÉ ROHLÍKY, NAKONEC PŘIDÁM SNÍH Z BÍLKŮ. MOKRÝMA RUKAMA TVARUJEME KOULE CCA 8 - 10 CM. DÁME JE DO UBROUSKU, ZAVÁŽEME A VLOŽÍME DO VROUCÍ VODY, VAŘÍME CCA 20 MINUT. JSOU TROCHU TUŽŠÍ, TAKŽE SPÍŠE K PEČENÉMU MASU.
ŽLOUTKY, MLÉKO, ROZPUŠTĚNÉ MÁSLO, HRUBÁ MOUKA, MUŠKÁTOVÝ KVĚT, SŮL, NAKRÁJENÉ ROHLÍKY, OPATRNĚ VMÍCHAT SNÍH Z BÍLKŮ
MOKRÝMA RUKAMA TVARUJI KOULE CCA 8 - 10 CM A DÁVÁM NA UBROUSKY - LÁTKOVÉ !!!!! LZE POUŽÍT STARÉ UTĚRKY APOD. ZAVÁZAT NITÍ A VAŘIT CCA 20 MINUT. DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé