(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
VEPŘOVÉ VÝPEČKY

Potřebné ingredience
velká cibule 1 ks,česnek 5 stroužků,bůček 500 g,vepřová plec 1 kg,podle chuti:sůl, kmín,podle potřeby:olej
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, stroužky česneku na jemné plátky a rozprostřeme obojí na dno pekáče, který jsme předtím lehce zakápli olejem.
Maso a bůček omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Hodně nasolíme, přidáme kmín a vložíme do pekáče. Přiklopíme pokličkou a pečeme zhruba 1,5 hodiny při 220 °C (podle výkonu trouby). Během pečení maso obracíme a podléváme lehce vodou. Až je maso dostatečně měkké, sundáme pokličku a pečeme, dokud maso není dozlatova opečené.
Jako přílohu k výpečkům doporučuji houskový nebo bramborový knedlík a zelí.
Maso a bůček omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Hodně nasolíme, přidáme kmín a vložíme do pekáče. Přiklopíme pokličkou a pečeme zhruba 1,5 hodiny při 220 °C (podle výkonu trouby). Během pečení maso obracíme a podléváme lehce vodou. Až je maso dostatečně měkké, sundáme pokličku a pečeme, dokud maso není dozlatova opečené.
Jako přílohu k výpečkům doporučuji houskový nebo bramborový knedlík a zelí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

sadie
(upraveno)
29. 8. 2010, 13:12

nahlásit