Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 42 návštěvníků)

Výborná domácí šťáva

0.0
Výborná domácí šťáva

Potřebné ingredience

3kg ovoce / podle toho jaké máte / já použávám jahody , rivíz , angrešt . 4litr. studené vody , 8dkg kyseliny citronové , Přípravek proti kvašení / já používám od Dr.Oetkera na zavařeniny / Cukr krystal

Postup přípravy

Jelikož se blíží jahůdková sezona , tak jsem se rozhodla , že se Vámi podělím o receptík na domácí šťávu , kterou již dála pro nás naše babička . A já to ted dělám svým dětem . Ty kupované jsou hrozný samé barvivo a doví co ještě .
Takže dáme 3kg ovoce do velkého / já používám ten 10litrový nerezový belík / belíku , rozmačkáme v ruce! / pokud použiji na to mixér zbytečně se nadělá spousta pěny / nalijeme na to 4 litry studené vody . Přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin odstát . Potom scedíme přes husté sítko . nemačkám to moc jenom malinko / páč se pak z toho udělá taková ta pěna / Pak do scezené šťávy přidámce cukr krystal . Co 1litr šťávy to kylo cukru . Přidáme přípravek proti kvašení . Pořádně rozmícháme cukr . Pak lejeme do lahvý . Pořádně zaděláme utáhneme závit a můžete uskladnit . Tato sťáva Vám vyrží i do dalšího roku :o) Já mám odskoušeno i 3 roky :o) my vydržela ve tmavém sklepě .
Opravdu doporučuji . Jelikož se nevaří zůstávají tam veškeré vytamínky a barvička je tak krásná :o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zdenka54 19. 5. 2009, 21:17
Moni,ten přípravek proti kvašení,to je tak na sáčku napsané?Vůbec to neznám *-) ;-)
MoProch 19. 5. 2009, 21:55
@zdenka54 Zdeni já používám tu značku co jsem uváděla .. je tam napsáno proti kvašení n a zavařeniny atd.. doma momentálně nemám ... pokusím se koupit a vyfotím a přihodím do receptíku . :-) :-) :-)
Anna1234 19. 5. 2009, 12:28
Aj ja robím šťavy podľa tohto receptu, môžem odporučiť. Ja robím šťavu aj z višní, obávam sa, že čerešne nemajú dostatok šťavy a šťava z čerešní nebude mať peknú farbu. Šťavu (ríbezle červené a čierne, višne) dávam do PET fliaš od minerálky. Ak by chcel niekto robiť šťavu z višní, môžem mu odporučiť tento postup na odkôstkovanie: Umyté a odstopkované višne nasypete do veľkej umelohmotnej bedničky na ovocie, ktorá je vysoká asi 10 cm a je určená na šampiony. Túto bedničku položíte na tzv. mäsovku, je to bednička z umelej , ktorú používajú mäsiari, obvykle fialovej farby, nemá žiadne otvory. Višne z hornej bedničky rukou pretláčate do spodnej bedničky dovtedy, až Vám v hornej bedničke zostanú len kôstky.Vytlačenú dužinu so šťavou precedíte do inej nádoby cez gázu (ja používam kus vyradenenej čistej záclony. Dužinu z višní nevymačkám, ale nechám len voľne odkapať. Túto hmotu používam potom do makovej a orechovej štrúdle. Odkladám v krabici od trvanlivého mlieka do mrazáku. Z jednej krabice na dve štrúdle.
MoProch 19. 5. 2009, 21:11
@Anna1234 :-) :-) :-) :-)
2781981 19. 5. 2009, 12:04
Dobrý den, budu mít hodně třešní, jde to udělat i z nich? A do jakých sklenic to mám naplnit? Mohu od rumu? Do petky asi ne že? Děkuji za radu Zuza a (child8)
MoProch 19. 5. 2009, 21:11
@2781981 Dobrý večer Zuzi :-) Myslím ,že z třešní to bude taky super . Já z třešní dělám marměládu přiznávám se , že šťávu ne . Ale 100% myslím že to půjde . Plním jedině do skleněných lahví klidně od rumu ...já plním po vodce a berenzenu ;-) Mylím , že v petce to nevydrží ... nemám odskoušeno . Přeji hodně úspěchů :-) :-)
Ilonáček 10. 5. 2009, 11:21
díky za recept |:o) |:o) |:o)
MoProch 10. 5. 2009, 13:20
@Ilonáček Ilonko není zač (L) (L) (L) budu ráda , když dáte vědět jak to dopadlo (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie