(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Zelňáky
Potřebné ingredience
asi půl hlávky bílého zelí - podle toho kolik se bude zelňáků připravovat,
větší kelímek bílého jogurtu,
1 až 2 celá vajíčka,
sůl, kmín, česnek, vegetu, může být i bylinková sůl - podle chuti,
polohrubá mouka
Postup přípravy
zelí nakrájíme na nudličky a dáme do mísy, prosypeme solí a promneme v rukách, chvíli necháme uležet. tak asi po 20 minutách až půl hodince, ale nemusí být tak dlouho přidáme vajíčko (pokud děláme větší množství dáme 2), jogurt, dáváme postupně, když je zelí míň nemusí být jogurt celý, ochutíme rozetřeným česnekem, toho dávám klidně víc stroužků, podle toho jak má kdo rád,přidáme kmín, vegetu,příp.bylinkovou sůl,promícháme a zahustíme moukou tak aby vzniklo těstíčko, cca 3 až 4 vrchovaté lžíce, těstíčko nesmí být moc řídké, prostě tak akorát :-) smažíme placičky v rozpáleném oleji do zlatova, jsou moc dobré, nám chutnají víc než bramboráky :-)
Dobrou chuť přeje Pája
Dobrou chuť přeje Pája
nakrájené zelíčko si osolíme, promneme v rukách a přidáme koření
přidáme 2 vajíčka a zamícháme
přidáme jogurt a polohrubou mouku aby vzniklo zelňákové těstíčko
a pak už jen smažíme placičky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vangelis
(upraveno)
28. 8. 2007, 23:04
Do těsta nedávám jogurt a přistrouhám bramboru. Ty Vaše určitě zkusím.
Pája22
(upraveno)
28. 8. 2007, 23:13
@vangelis
Fajn, vyzkouším v nejbližší době, díky za tip
vangelis
(upraveno)
28. 8. 2007, 22:54
Dělám něco podobného z kysaného zelí. Chutná to skvěle.
Pája22
(upraveno)
28. 8. 2007, 22:56
@vangelis
já už jsem si kolikrát říkala, že bych to z toho kysanýho zkusila a ještě jsem se neodhodlala, asi brzy vyzkouším tyhle jsou taky fantastický
Pája22
(upraveno)
28. 8. 2007, 21:36
v diskusi jsem dopoledne slíbila, že vložím obrázkový postup přípravy zelňáků, tak tady je