(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kuřátko v římském hrnci
Potřebné ingredience
1větší kuře(1,5 kg),
brambory,
1 mrkev,
1 petržel,
1 malý celer,
2-3 papriky,
4-6 rajčat,
3 střední cibule,
česnek podle chuti,
koření-grilované kuře, pečené kuře nebo podobné,
sůl,
pepř,
kmín.
Postup přípravy
Kuře omyjeme a naporcujeme na 12 kousků.Velmi mírně osolíme a promneme kořením. Oloupeme brambory a očistíme zeleninu.
Brambory a zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky.
Brambory okmínujeme,zeleninu poepříme.
Do předem namočeného(2 hod ve studené vodě) římského hrnce dáme 1/2 brambor a zeleniny,potom maso a na to druhou 1/2 brambor a zeleniny.
Přiklopíme víkem a pečeme asi 1 hod. Vkládáme do studené trouby aby hrnec nepraskl.
Po hodině sundáme víko, maso vytáhnem na povrch a ještě 15 minut zapečeme.
Pozor!!!! Solit a kořenit velmi opatrně, až o polovinu méně než při běžném pečení!!!
Brambory a zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky.
Brambory okmínujeme,zeleninu poepříme.
Do předem namočeného(2 hod ve studené vodě) římského hrnce dáme 1/2 brambor a zeleniny,potom maso a na to druhou 1/2 brambor a zeleniny.
Přiklopíme víkem a pečeme asi 1 hod. Vkládáme do studené trouby aby hrnec nepraskl.
Po hodině sundáme víko, maso vytáhnem na povrch a ještě 15 minut zapečeme.
Pozor!!!! Solit a kořenit velmi opatrně, až o polovinu méně než při běžném pečení!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé