Vánoční rohlíčky - jak na ně - POSTUP hlavně pro začátečníky
Potřebné ingredience
jakýkoli Váš oblíbený recept, ten svůj časem snad doplním
Postup přípravy
Takže podle obrázků je snad vše jasné, jsou zde:
Vyválím si váleček pokud možno stejně silný po celé délce. Zploštím ho trochu a nakrájím na pásky.
V dlani trošku poválím, aby mi vznikl malý váleček. Snažím se nemít špičky ztenčené jakoby do špičky, aby se nepřipalovaly. Raději stejně silný váleček uprostřed i na koncích.
Váleček položím na plech (peču na pečicím papíře a nemůžu si tuto vymoženost vynachválit, použiju ho pro rohlíčky klidně víckrát) a ohnu podle obyčejné vařečky.
A takto vypadají na plechu před pečením, vyrovnaný jako vojáci. A to prosím opravdu nejsem žádná velká šikula, jsou to moje vlastnoručně dělané teprve 2. rohlíčky... Zvládnete to taky!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé