Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

Trojbarevná

0.0
Trojbarevná

Potřebné ingredience

Spodní těsto: 150 g cukru krupice, 50 g kakaa, 1 vejce, 150 g rozehřátého vlahého tuku ( Hera ), 100 ml mléka, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva.... Nádivka: 1/2 kg tvarohu, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr na dochucení ( asi 4 lžičky ), mléko dle potřeby, rum na dochucení ( nemusí být )... Vrchní těsto: 200 g cukru krupice, 2 vejce, 150 ml oleje, 1/2 sklenky chladné vody ( 125 ml ), 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Připravíme tužší spodní kakaové těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Na toto těsto natřeme tvarohovou nádivku. Připravíme vrchní těsto, které je naopak tekuté, takže se krásně rozlije a zakryje všechny nerovnosti. Vložíme do vyhřáté trouby ( cca 180 st. ) a pečeme asi 20 minut. Moučník je hotov, když začne chytat zlatavou barvu. Po vychladnutí nakrájejte. Přeji dobrou chuť !
PS: Tato buchtička slaví všude úspěch a každý na ni chce recept. Je stále krásně vláčná a neztvrdne, což se u nás doma ani stát nemůže, protože se po ní jen zapráší. No uvidíte sami..... :)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Štěpula 18. 1. 2015, 16:47
Také doma peču (F),je výborná a vláčná (C)
Lovečanda 18. 1. 2015, 16:42
Tu jsi také pamatuji z dětství, musí se ta světlá vrstva šlehat než se nalije? Nebo ji tam vliji rovnou?
ges 15. 9. 2012, 11:25
(Y)moc moc dobrá.Všem moc chutnala.A jak píše paní vzpomínka na mé mládí. (zajic) (zajic)
Zrušený účet 14. 5. 2009, 17:23
Jé, tyhle řezy byly hitem, když jsem byla malá, hodně malá. (Y) Časem se na ně zapomnělo, takže určitě udělám. |:o) |:o)
Zrušený účet 14. 5. 2009, 13:23
to určitě zkusím,dám vám pak věět jak jsem dopadla
Jane22 14. 5. 2009, 15:25
@ Ahoj , Ivčo. Buchtička je jednoduchá. Hlavně nepečte v horkovzduchu ;-). Jistě jste už četla, jak byste dopadla. Tak držím palečky (hello). Janča
banker 10. 5. 2009, 11:39
Buchta výborná.Jen jsem taky měla problém s horní vrstvou ,uprostřed jsem ji měla nedopečenou .Přístě si dám pozor.Jinak super.Děkuji za odpověď Janě.
banker 9. 5. 2009, 10:36
Na jak velkém plechu buchtu pečete?
Jane22 10. 5. 2009, 0:34
@banker Mirko,dříve jsem pekla na klasickém plechu,ale od té doby ,co mám novou kombinovanou troubu,peču ve větším pekáči. Ve staré troubě se dával plech na mřížku,tudíž byl menší. V té nové troubě se plech zasune bez mřížky a je moc velký.Buchta byla pak strašně nízká. Možná se Vám stalo něco podobného,že? Janča
actimel 8. 5. 2009, 19:46
Jani výborná a rychlá buchta. Moc nám všem chutnala a není suchá!!!! Dávám vám jedničku za super receptíček - určitě zopakuji díky Šárka |:o) (F)
Ptacice1 6. 5. 2009, 14:24
(Y)
Ptacice1 6. 5. 2009, 14:24
(Y) užasná buchta jen mám vždy problém propéct tu světlou vrstvu,peču pod alobalem ale i tak je to boj. Už to mám v troubě zase 45min. A to to peču na horkovzduch. Ale jinak je vinikající
Jane22 6. 5. 2009, 15:56
@Ptacice1 Alčo,proč pečete pod alobalem? To jsem ještě neslyšela. Jestli máte kombinovanou troubu, jako já, tak je lepší elektřina. Já tuhle buchtu peču opravdu jen 20 minutek. Mějte se (hello).Janča
Ptacice1 7. 5. 2009, 8:45
@Jane22 Janí mám elektriku i horkovzduch. Pekla jsm na 180st 20min přesně podle Vás a pořád bylo těsto navrh syrové ale už byla buchta hnědá,tak jsem přikryla alobalem aby se nspálila a pekla skoro hodinu. A to mám nové kamna takže nevím proč mi to nešlo. Buchta je opravdu vynikající. Možná jsm dala malý plech a těsto bylo moc vysoké. Ale určo zase upeču!!!!! (Y) (Y)
Jane22 7. 5. 2009, 16:14
@Ptacice1 Tak to mi právě udělaly buchty,když jsem pekla horkovzduchem.Přesně jak píšete,vršek tmavý a uvnitř syrové těsto. Na buchty už horkovzduch nepoužívám +o(. Užijte si prodloužený víkend (hello).Janča
nada3333 4. 5. 2009, 18:48
Zdravím Jani, taky už léta dělám tenhle koláč a vždycky máme úspěch. Tak ať taky vždy chutná :-D (Y) (Y) (clamp)
Ilonáček 4. 5. 2009, 18:45
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie