(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Marokánky
Potřebné ingredience
100 g másla + trochu na vymazání pekáčku
100 g přírodního cukru, nejlépe vláčného
100 g medu
100 g kandovaných třešní
50 g rozinek
75 g kandovaného ovoce, nasekaného
100 g mandlových lupínků
100 g hladké mouky
100 g oblíbené čokolády, rozpuštěné
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte pekáček o rozměrech 28 x 18 cm a vyložte ho pečicím papírem. Máslo, cukr a med spolu zahřejte, až se cukr úplně rozpustí. Stáhněte z ohně, vsypte kandované třešně, ovoce, rozinky, mandle a mouku. Důkladně promíchejte, rozetřete na plech a pečte dozlatova. Nechte na plechu chladnout pět minut, pak naznačte nožem řezy.
2. Dokrojte řezy, jednou stranou namočte v rozpuštěné čokoládě a nechte na voskovaném papíru ztuhnout a oschnout.
2. Dokrojte řezy, jednou stranou namočte v rozpuštěné čokoládě a nechte na voskovaném papíru ztuhnout a oschnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
4. 5. 2009, 18:47