(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
MOJE VARIACE NA SCHWARZWALDSKÝ DORT
Potřebné ingredience
KLASICKÝ KAKAOVÝ PIŠKOT - VEJCE, CUKR, PRÁŠEK DO PEČIVA, MLÉKO, MÁSLO A POLOHRUBÁ MOUKA, SMETANA KE ŠLEHÁNÍ, VIŠŇOVÁ MARMELÁDA, ČOKOLÁDOVÉ LUPÍNKY NA OZDOBENÍ.
Postup přípravy
UPEČU KORPUS, KVŮLI JEDLÉMU PAPÍRU JSEM PEKLA V OBDÉLNÍKOVÉM SILIKONOVÉM PEKÁČKU. UPÉCT RADĚJI DEN PŘEDEM. UPEČENÝ A VYCHLADLÝ KORPUS (JEDNO JESTLI KULATÝ, NEBO OBDÉLNÍK), VYDLABU, CCA 1 CM OD OKRAJE A 1 CM DO HLOUBKY. VYDLABANÉ TĚSTO SCHOVÁVÁM, KORPUS VYMAŽU VIŠŇOVOU MARMELÁDOU, SMETANU UŠLEHÁM DO TUHA, JE MOŽNÉ PŘIDAT I TROCHU ZTUŽOVAČE. DO VYŠLEHANÉ SMETANY PŘIDÁM ROZDROBENÝ KORPUS, CCA VÍC 1/3 TOHO, CO JSEM VYDLABALÁ. ZAMÍCHAT A VRÁTIT DO NA VYDLABANÉ MÍSTO, KRÉMEM OMAŽU CELÝ DORT, VĚTŠINOU NAVRCH DÁVÁM JEŠTĚ ČOKOLÁDOVÉ LUPÍNKY, PŘÍPADNĚ SMETANU BEZ DROBKŮ TĚSTA A ZAVAŘENÉ VIŠNĚ......... MOŽNOSTÍ JE HODNĚ.
KORPUS ..... VŠECHNO PROSÍM BERTE S REZERVOU, NEB JAKO KUCHAŘKA A PEKAŘKA STOJÍM ZA HOUBY :-)
VYDLABÁNO
NAMAZAT VIŠŇOVOU MARMELÁDOU
UŠLEHAT SMETANU A PŘIDAT CCA 1/3 ROZDROBENÉHO VYDLABANÉHO TĚSTA, ZAMÍCHAT
NO A NAMAZAT, PAK JE MOŽNÉ ZDOBIT ČOKOLÁDOVÝMI LUPÍNKAMI, HOBLINAMI, NAVRCH KLIDNĚ DALŠÍ ŠLEHAČKU, VIŠŇOVÝ KOMPOT ATD. DORT JE CHUŤOVĚ VELMI DOBRÝ, I KDYŽ TO NA OBRÁZKU TAK NEVYPADÁ :-) DOBROU CHUŤ
A TADY I S JEDLÝM PAPÍREM
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
martik72
(upraveno)
3. 5. 2009, 21:12
Ilonáček
(upraveno)
3. 5. 2009, 19:27