(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
lehká bábovka do domácí pekárny
Potřebné ingredience
4 vejce
140 ml oleje
140 g moučkového cukru (já dávám část třinového)
4 pudinky dle chuti
1 prášek do pečiva
ev. lžička rumu
Postup přípravy
V uvedeném pořadí dáme věci do pekárny a nastavíme na program moučník (případně cca 20 minut míchání a 40 - 50 minut pečení)
Sama jsem nevěřila že z toho něco bude, ale bábovka je lehoučká, krásně načechraná a výborná. Pudinky můžete kombinovat dle své fantazie. Doporučuju 2 vanilkové a 2 dle chuti, když se dají třeba 4 čokoládové, už je to moc ;-)) Dá se přidat lžička rumu.
Nedoporučuji dávat ingredience typu rozinky... těsto je opravdu lehké, kleslo by to dolů a hrozilo by připečení.
Těsto lze samo vymíchat i v ruce, dát do klasické formy a péct v troubě.
A ještě na závěr... pokud se vám nelíbí tvar, doporučuji nakrájet na plátky, ty překrojit a naskládat na dlouhý tácek jako biskupský chlebíček... pocukrovat a vypadá to božsky ;-)
Dobrou chuť!
od dvou let, pro děti bez rumu
Sama jsem nevěřila že z toho něco bude, ale bábovka je lehoučká, krásně načechraná a výborná. Pudinky můžete kombinovat dle své fantazie. Doporučuju 2 vanilkové a 2 dle chuti, když se dají třeba 4 čokoládové, už je to moc ;-)) Dá se přidat lžička rumu.
Nedoporučuji dávat ingredience typu rozinky... těsto je opravdu lehké, kleslo by to dolů a hrozilo by připečení.
Těsto lze samo vymíchat i v ruce, dát do klasické formy a péct v troubě.
A ještě na závěr... pokud se vám nelíbí tvar, doporučuji nakrájet na plátky, ty překrojit a naskládat na dlouhý tácek jako biskupský chlebíček... pocukrovat a vypadá to božsky ;-)
Dobrou chuť!
od dvou let, pro děti bez rumu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
švihi
(upraveno)
8. 6. 2010, 8:28
DOBRÝ DEN ,MÁM NA VÁS DOTAZ,KDYŽ NEMÁM PROGRAM MOUČNÍK NA PEKÁRNĚ,TAK MUŽU DÁT PROGRAM KOLÁČ?DĚKUJI ŠVIHÁLKOVÁ
alimama
(upraveno)
31. 5. 2009, 12:12
Děkuji za recept - první "práškový", který se mi v DP opravdu povedl, ačkoliv jsem k tomu nejdřív vůbec něměla důvěru.. Lehounká, nadýchaná, skoro bez práce a za dvě hodiny se dá podávat - prostě ideální pro nějakou tu návštěvu - přepadovku.