(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty
2 velké cibule
mletá paprika sladká
trošku grilovacího koření
sůl
1 větší rajský protlak
mouka na zahuštění
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví přidáme papriku a grilovací koření (vznikne něco jako základ na guláš) podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa (v tlakovém hrnci je to rychlovka - za 15 min. je hotovo). Až maso změkne, přidáme rajský protlak, dobře promícháme a zahustíme trochou mouky, rozmíchané ve vodě a povaříme ještě asi 5 min.
Masíčko je výborné s hráškovou rýží - tu připravíme tak, že vařenou rýži smícháme se sterilovaným hráškem a posypeme strouhaným eidamem. Celé dozdobíme kolečky krájené cibule.
Masíčko je výborné s hráškovou rýží - tu připravíme tak, že vařenou rýži smícháme se sterilovaným hráškem a posypeme strouhaným eidamem. Celé dozdobíme kolečky krájené cibule.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé