Fotbalový míč (s postupem)
Potřebné ingredience
Čtvercový mramorový korpus od Dáši, ***** 1 světlý + 1 tmavý piškot upečený v miskách (na každé vejce 40 g cukru, 40g hladké mouky, 1 lžíce oleje - na tmavý piškot nahradíme 30 g mouky kakaem), ***** SVĚTLÝ KRÉM: 400 ml mléka, 50 g polohrubé mouky, 250 g másla, 100 g moučkového cukru, rum (v 1/2 mléka rozmíchat mouku, vlít do zbylého horkého mléka a vařit na hustou kaši. Máslo vyšlehat s cukrem, postupně přidávat zchladlou kaši, ochutit rumem) ***** ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 500 ml mléka, 100 g cukru, 1 čokoládový puding, 1 lžíce kakaa, 250 g másla, 1 vanilkový cukr (z mléka, cukru, pudinkového prášku a kakaa uvařit puding. Máslo vyšlehat s vanilkovým cukrem a postupně zašlehat zchladlý puding) ***** pikantní marmeláda, obarvený kokos
Postup přípravy
Mramorový korpus upečený ve čtvercové formě
Obě poloviny namazané marmeládou, jedna polovina navíc oběma druhy krému
Upečené a 3x prokrojené piškotové korpusy
Skládání:
1) nejmenší tmavý plát + pokapat rumem + světlý krém 2) střední světlý plát + marmeláda + čoko krém 3) největší tmavý plát + rum + sv. krém 4) největší světlý plát + marm. + čoko krém 5) střední tmavý plát + rum + sv. krém 6) nejmenší sv. plát
sestavěné korpusy seříznout do tvaru míče a posadit na čtvercový korpus (podmazat krémem)
Čtvercový korpus potřít světlým krémem a posypat obarveným kokosem. Míč pomazat čoko krémem a naznačit obrysy pěti a šestiúhelníků
pohled zvrchu
ještě jeden pohled - pěti a šestiúhelníky vyplněny krémem
Ještě ozdobit hrany čtvercového korpusu a je hotovo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé