Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

odpalované banánky

0.0
odpalované banánky

Potřebné ingredience

odpalované těsto:
500 ml vody,
250 g hery nebo másla,
sůl,
240 g hladké mouky,
8 g kypřícího prášku,
8 vajec,
krém:
500 ml mléka,
2 vanilkové pudinky,
cukr krystal dle chuti,
350 g másla,
300 ml šlehačky,
ztužovač do šlehačky
čokoládová poleva:
80 g 100% tuku
100g čokolády na vaření

Postup přípravy

Těsto:
Vodu s tukem dáme vařit, osolíme a vmícháme mouku s kypř.práškem. Stáheme z plotny a mícháme až se těsto nelepí na nádobu a je vystydlé. Potom vmícháme vejce jedno po druhém - vždy mícháme tak dlouho, až je těsto hladké.
Těstem naplníme sáček se špičkou a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme banánky vždy 2 vrstvy na sebe.
Pečeme při teplotě 220 °C
Ještě horké rozřízneme.
Krém:
Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. Máslo ušleháme do pěny a vmícháme vychladlý pudink.Můžeme ochutit rumem.
Do šlehačky vmícháme ztužovač a ušleháme.
Krém i šlehačku naplníme do sáčku se špičkou. Rozřízlé banánky naplníme krémem a šlehačkou a povrch polijeme čokoládou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie