(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Plněný lilek na gril
Potřebné ingredience
2 ks lilek, 600g mletého ochuceného masa,jarní cibulka, 100g strouháného eidamu
Postup přípravy
Omyté lilky rozkrojíme podélně,necháme mírně vypotit ale nemusí být,vydlabeme středovou část a naplníme masem/ochuceným/ s cibulkou.Posypeme sýrem a grilujeme na venkovním grilu.Je to úžasné papáni....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bylinka1
(upraveno)
4. 6. 2009, 10:33
..a co děláte s tím vydlabaným lilkem?A na tom grilu to děláte rovnou na roštu nebo to balíte třeba do alobalu ?...jestli se to jako všechno propeče?Já mám lilek moc ráda,ale neumím ho moc připravit ...
Hanka1958
(upraveno)
4. 6. 2009, 17:10
@Bylinka1
Janičko , tu trochu lilku co vydlabu /nedlábejte moc ,pouze drážku /, přidám do sekané, naplněný lilek položím na gril / jestli je rošt nebo lávová deska je úplně jedno ,ovšem je důležitý kryt na grilu/ a zavřu víko grilu.Věřte, že se propeče celý lilek, nedovolila bych si svou rodinku a hosty nakazit nepropečeným masem. Pokud chcete ,máte možnost si lilek zabalit do alobalu , který z části potřete mírně olejem aby se Vám nepřipekl na alobal.Určitě se Vám povede a já Vám přejí dobrou chuť
Bylinka1
(upraveno)
4. 6. 2009, 22:24
@Hanka1958
Moc Vám děkuji za info -jste hodná .Receptík už mám vytisknutý a co nejdřív tu dobrotu zkusím .Mějte se
Hanka1958
(upraveno)
14. 5. 2009, 19:16
Dájí se tak plnit i rajčata a cibule ,a pak grilovat,
Jáňa2
(upraveno)
9. 5. 2009, 9:27
Vyzkoušely jsme a bylo to perfektní, můžu vřele doporučit.
Jáňa2
(upraveno)
7. 5. 2009, 12:30
Chceme to zítra vyzkoušet, pak dám vědět,jak to dopadlo.