(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Med z Pampelišek
Potřebné ingredience
400 ks pampelišek ( pouze květy bez stonků ), 1 citron, 1 litr vody a 1 kg cukru krupice
Postup přípravy
Pampelišky dáme do hrnce, přidáme litr vody a oloupaný citrn nakrájený na kolečka. Vaříme 10 minut. Pak vypneme a necháme odležet do druhého dne ( asi 12 hodin ).
Druhý den uvařené pampelišky přecedíme přes hadřík přidáme kilo cukru a vaříme asi dvě hodiny do zhoustnutí. Nalít do zavařeninové sklenky.
Jen musím upozornit, že se mi už párkrát stalo, že místo medu sem měla karamel :-). Takže když to moc ztuhne rozehřeji to znova v hrnci z vodou a doliji trošku vody nebo to naliju do vánočních formiček a malej má z toho lízatka.
Druhý den uvařené pampelišky přecedíme přes hadřík přidáme kilo cukru a vaříme asi dvě hodiny do zhoustnutí. Nalít do zavařeninové sklenky.
Jen musím upozornit, že se mi už párkrát stalo, že místo medu sem měla karamel :-). Takže když to moc ztuhne rozehřeji to znova v hrnci z vodou a doliji trošku vody nebo to naliju do vánočních formiček a malej má z toho lízatka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé