(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Na těsto: 20dkg hl.mouky, 15dkg cukru, 1PP, 4 celá vejce, 1dcl oleje, 1dcl mléka
Na pudink: 1 čokoládový pudink, 400ml mléka , cukr.
3-4 tuhé zakysané smetany, skořicový cukr na posypání
Postup přípravy
Nejdřívem uvaříme tužší pudink.
Všechny suroviny na těsto smícháme, rozetřeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu, do něj lžičkou dáváme ještě teplý pudink, pečeme ve středně vyhřáté troubě cca20min.
Když je upečeno, tak na ještě teplou buchtu rozetřeme 3-4 zakysané smetany , smíchané s trochou cukru a posypeme skořicovým cukrem. Necháme vychladit, aby smetana opět ztuhla.
doba přípravy cca20min, doba pečení také:-)
Všechny suroviny na těsto smícháme, rozetřeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu, do něj lžičkou dáváme ještě teplý pudink, pečeme ve středně vyhřáté troubě cca20min.
Když je upečeno, tak na ještě teplou buchtu rozetřeme 3-4 zakysané smetany , smíchané s trochou cukru a posypeme skořicovým cukrem. Necháme vychladit, aby smetana opět ztuhla.
doba přípravy cca20min, doba pečení také:-)
Nejdříve si uvaříme tužší pudink
Vymazaný a vysypaný vyšší plech. vymazávám trochou oleje a vysypávám hrubou moukou nebo krupicí.
Všechny suroviny na těsto smícháme.
...a rozetřeme na plech
Do těsta přidáváme po lžičkách uvařený pudink. Dáme péct na cca 20min do středně vyhřáté trouby.
Upečeno:-)
Na ještě teplou buchtu rozetřeme 3-4 zakysané smetany, smíchané s 2-3 lžícemi cukru a posypeme skořicí.
Dáme vychladit.
Hotovo.................teď už jen dobrou chuť:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
valinkarajnohova
(upraveno)
27. 6. 2012, 12:42
jdu na ní
Jana Terezie
(upraveno)
3. 10. 2008, 15:21
To nemá chybu Dělala jsem už 2x a pokaždé se po ní zaprášilo, než jsem se otočila
Bohunka28
(upraveno)
26. 2. 2007, 16:42
Milá Evo, V sobotu jsem vyzkoušela Tvůj zajímavý recept a musím říct opravu výborná buchta.V neděli už nebylo v pekáči ani kousek....
Katy9
(upraveno)
23. 2. 2007, 7:08
dobrý den, Evi... prosím na kolik stupňů pečete??? díky.. Katka
maruška
(upraveno)
27. 5. 2006, 13:22
Dopoledne jsem upekla a před chvílí jsme papali, je tu úúúúžasná záležitost Děkuji za recept, je to rychle hotové a mooooc mňamkózní. Mějte se hezky L+M
Kikina1
(upraveno)
27. 4. 2006, 19:02
Tato buchta je v naší rodině také oblíbená a dělám jí na dvě barevné variace, buďto takto, jako to máte vy - světlé těsto,tmavý puding anebo obráceně - tmavý piškot, vanilkový puding A nesypu skořicí,ale grankem.
strip
(upraveno)
23. 4. 2006, 13:07
Můžu se zeptat,zda není dost vysoké to těsto?Mám radši nižší moučníky,ale zkusila bych to z poloviční dávky.Díky
kubrtka
(upraveno)
23. 4. 2006, 21:29
@strip
Zkuste dát jenom polovinu prášku do pečiva, aby to tolik nevyběhlo nahoru- ale množství mouky bych ponechala
kekina
(upraveno)
23. 4. 2006, 18:04
@strip
Ja ji zrovna dopekla, musim rict, ze nejsem specialistka na buchty, ale tahle je fakt super jednoducha mooooc dobra Ja ji mam nizsi nez ji ma Kubrtka na obrazku, je tak akorat nam nam
Gabča
(upraveno)
23. 4. 2006, 12:30
Mockrát děkuji za typ. Každý víkend peču do naší restaurace a tuto buchtu si hosté moc chválí. Zařadím jí mezi ty oblíbené. A fakt zabere málo času. Díky Gabča
Nikis.
(upraveno)
21. 4. 2006, 18:25
Buchta je opravdu výborná! Syn jí jedl celý den a když už nebylo, tak si poručil, ať ji upeču znova )) Fakt dobrotka!
ani
(upraveno)
21. 4. 2006, 14:41
Prosim vas, som zo Slovenska a neviem co je 1PP. Je to prasek do peciva? Alena
kubrtka
(upraveno)
21. 4. 2006, 16:01
@ani
Ano, je to kypřící prášek do pečiva Ať se povede
Didyna
(upraveno)
19. 4. 2006, 7:34
Super buchta,manžel nešetřil chválou.Během chvilky zmizelo půl plechu
huhu
(upraveno)
18. 4. 2006, 19:59
Opravdu výborná a taky rychlá. Díky moc za receptík. Radka.
andílek pavla
(upraveno)
17. 4. 2006, 20:15
Taky buchtu dělám, jen s tím rozdílem, že dělám z půl litru pudink čokoládový a z druhého půl litru vanilkový a z každé strany dám jednu barvu (protože manža čokoládový nejí a já zase jo)... Jo a dá se to i bez těch smetan. Prostě jen upéct a zbaštit
kaciia
(upraveno)
17. 4. 2006, 19:54
mooc dobrý a rychlý recept...děkuji...
matys
(upraveno)
13. 4. 2006, 16:34
dělám jí podobně, 2 - 3 zakysané smetany a posypat grankem, mňam
cicmoši
(upraveno)
13. 4. 2006, 13:21
perfektná, tiež ju robím a mám problém sa potom ovládat....... ja tam teda nedávam ten škor cukor, ale dávam do tej setany 2 vanilkové - na budúce vyskúšam takto
Katso
(upraveno)
12. 4. 2006, 15:40
Tato buchta je naprosto super dobrá !!!
Lampa
(upraveno)
12. 4. 2006, 10:53
Díky za nápad. Je to rychlé a opravdu dobré.