(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Višňová šťáva
Potřebné ingredience
Potřebujeme:
Na 1 l prokapané šťávy: 3/4 l vody a 1/2 kg cukru
Postup přípravy
Jak na to:
Vyprané zralé višně utlučeme i s peckami, načež je procedíme. Cukr svaříme s vodou a když je cukr úplně čistý, vlijeme do něho procezenou šťávu a povaříme ji po 5min. Při vaření odstraníme se šťávy všechnu pěnu.
Horkou šťávu nalijeme do čistých horkých lahví a když vychladla, lahve zazátkujeme, zapečetíme a ve studenu uložíme.
Šťávu podáváme smíchanou s vodou, perlivou vodou, nebo minerálkou a ledem, chcete-li.
Vyprané zralé višně utlučeme i s peckami, načež je procedíme. Cukr svaříme s vodou a když je cukr úplně čistý, vlijeme do něho procezenou šťávu a povaříme ji po 5min. Při vaření odstraníme se šťávy všechnu pěnu.
Horkou šťávu nalijeme do čistých horkých lahví a když vychladla, lahve zazátkujeme, zapečetíme a ve studenu uložíme.
Šťávu podáváme smíchanou s vodou, perlivou vodou, nebo minerálkou a ledem, chcete-li.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kathleen9
(upraveno)
7. 7. 2009, 15:14
Dnes jsem dělala višňovou šťávu podle Vašeho receptu, byla jednoduchá na přípravu a určitě bude výborná Zatím je ještě teplá...
Ilonáček
(upraveno)
30. 4. 2009, 10:57