(recept
si oblíbilo 333 návštěvníků)
LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA
Potřebné ingredience
1250 gr- čisté váhy naloupaného ovoce/JABLKA+jahody,mango,hruška,broskev,banán...prostě to ovoce jakou přesnídávku si zrovna přejete:).....// 1/2 litru vody cca 250gr cukru//dle vaší chuti// 1 pudinkový prášek
Postup přípravy
Vím že se opakuji,ale na přání kamarádek vkládám :))
Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce nahradťe-jahodami,meruňkami,banány,mangem atd.
nafotila jsem vám zrovna výrobu jahodové a mangové přesnídávky...
ovoce k jablíčkům namíchejte cca 1/3 a 2/3 JABLEK,
JABLEK MUSÍ BÝT VŽDY VÍCE a nebojte stačí -např.jedna větší hruška a přesnídávka bude hrušková!!
//u jahodové jsem dala cca250- 300gr jahod,mango váží cca 280-400gr//
OVOCE OČISTÍME-NALOUPEME-DÁME DO HRNCE-
PŘIDÁME 1/2 LITRU VODY
CUKR //může být i třinový,ale změní se lehce chuť//
UVAŘÍME-ROZMIXUJEME//i během varu//
nechte si trochu vody na rozmíchání pudinkového prášku
PŘILEJEME//připravený v trošce vody// PUDINKOVÝ PRÁŠEK
LEHCE POVAŘÍME A NECHÁME "ZATÁHNOUT"
NAPLNÍME DO SKLENIČEK//tato poprce je cca na 7-8 přesníd.lahviček//
já skleničky otáčím //šroubovací//na cca 20hodin dnem vzhůru a naprosto to stačí,žádná se mě zatím nezkazila a to je neskladuji v lednici ,ale v klasické špajzce v panelákovém bytě!!
ještě k pudinku-jahodovou jsem zatáhla jahodovým,banán.banánovým atd.,ale jinak je na vše výborný vanilkový pudink a pro úplně první začátky a pro maminy ,kteří řeší stravu bio jsem používala biopudink//v bille dostupný asi za 5,-kč//
u nás nejoblíbenější byla mangová!!FAKT LUXUSNÍ!!
MŇAM MŇAM přeji :))
Monika
Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce nahradťe-jahodami,meruňkami,banány,mangem atd.
nafotila jsem vám zrovna výrobu jahodové a mangové přesnídávky...
ovoce k jablíčkům namíchejte cca 1/3 a 2/3 JABLEK,
JABLEK MUSÍ BÝT VŽDY VÍCE a nebojte stačí -např.jedna větší hruška a přesnídávka bude hrušková!!
//u jahodové jsem dala cca250- 300gr jahod,mango váží cca 280-400gr//
OVOCE OČISTÍME-NALOUPEME-DÁME DO HRNCE-
PŘIDÁME 1/2 LITRU VODY
CUKR //může být i třinový,ale změní se lehce chuť//
UVAŘÍME-ROZMIXUJEME//i během varu//
nechte si trochu vody na rozmíchání pudinkového prášku
PŘILEJEME//připravený v trošce vody// PUDINKOVÝ PRÁŠEK
LEHCE POVAŘÍME A NECHÁME "ZATÁHNOUT"
NAPLNÍME DO SKLENIČEK//tato poprce je cca na 7-8 přesníd.lahviček//
já skleničky otáčím //šroubovací//na cca 20hodin dnem vzhůru a naprosto to stačí,žádná se mě zatím nezkazila a to je neskladuji v lednici ,ale v klasické špajzce v panelákovém bytě!!
ještě k pudinku-jahodovou jsem zatáhla jahodovým,banán.banánovým atd.,ale jinak je na vše výborný vanilkový pudink a pro úplně první začátky a pro maminy ,kteří řeší stravu bio jsem používala biopudink//v bille dostupný asi za 5,-kč//
u nás nejoblíbenější byla mangová!!FAKT LUXUSNÍ!!
MŇAM MŇAM přeji :))
Monika
čisté připravené na vaření
mixuji při varu //pozor pak dost prská at se nepopálíte//
připravená na pudink
HOTOVO-otočit ihned po naplnění víčkem dolů!!
příprava na MANGOVOU přesnídávku
nakrájeno,začínám vařit....
HOTOVO....Mňaminky mňam...taky Denisce chutná ,když jí do přesnídávky nadrobím piškotky sunarky pro mimi od 6-měsíců
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
majránka
(upraveno)
31. 7. 2016, 16:02
Dobrý den milé maminky - vařičky pro své dětičky Ráda bych se přidala do diskuze se svými zkušenostmi s přesnídávkami. Přesnídávky jsem vařila pro své děti, teď pro vnoučata i pravnoučata - bratru cca 45 let. Vzhledem k tomu, že jsem měla 5 dětí tak tomu odpovídal i objem . Někdy jich ve sklepě bylo i 400 ks malých skleniček. Zužitkovala se i padaná jablka buď samotná, nebo s nějakým jiným sezonním ovocem, mrkví.. Pokaždé jsem je ale vařila i se slupkou ve které je pektin a tudíž jsem nikdy nepřidávala žádné zahuštovadlo jako pudink apod. Dříve mixéry nebyly tak jsem rozvařená jablka přepasírovala přes cedník a slupky vyhodila. Nesladila jsem, ale zavářela na 75 - 80 st. cca 15 - 20 min. Málokdy se nějaká přesnídávka zkazila, spíš to byl technický problém víčka, či sklenice. Děcka si podle své chuti do rozdělané přesnídávky dávala sama med, piškoty , apod.
kubinda
(upraveno)
13. 6. 2016, 10:55
Výborná svačinka i pro našeho 12tiletého sportovce , máme od loni už jen pár posledních skleniček jablko-banán a drží, žádná plíseň ani zkvašení - uskladňuji v paneláku v regálu!! Letos bude jahodovo-banánová /zítra jedeme pro jahůdky / a jablečná s hruškami ... VÝBORNÝ RECEPT - DOPORUČUJI Martina
lenule11111
(upraveno)
24. 2. 2016, 16:08
Já raději přesnidávku ještě zavařím krátce tak na 10minut a letos v létě to bude rok a stále jsou mňam..ale do léta určitě nevydrží..
milily
(upraveno)
24. 2. 2016, 14:28
Hezký den, přesnídávku dělám již několikátý rok pro vnoučátka a mně tedy vydrží více než 1/2 roku, ať v chladném špajzu nebo v lednici.
trticek
(upraveno)
21. 9. 2015, 7:01
Dobrý den, mám takovou prosbičku k tomuto receptíku, kdo již dělal a má zkušenost s tím, že vydržela aspoň 6 měsíců ve špajzu??? Chtěla bych dnes přesnídávky udělat - receptík vypadá skvěle, všichni chválíte!!!! Mám velké množství jablíček a posledních 14 dní do porodu, tak je chci zužitkovat, ale nevim jestli vydrží do doby 6. měsíců miminka??? Děkuji mooooc za odpověď.
Spacicek
(upraveno)
8. 11. 2015, 22:54
@trticek
Dobrý den, já dělám přesnídávku podle receptu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=130142 a poslední kousky mi vydržely rok
(Petruše)
(upraveno)
9. 11. 2014, 11:54
Dnes jsem opět dělala Vaší přesnídávku. Už mám 4 dávky (banán, jablíčko) a moooc chutná. Díky za recept
Kemy
(upraveno)
5. 9. 2014, 17:32
Přesnídávka je naprosto dokonalá přidala jsem ještě špetku kyseliny citronové děkuji za recept
Hanily
(upraveno)
26. 8. 2014, 13:41
Výborná, děkuju!
mikuleMai
(upraveno)
26. 8. 2014, 10:07
Dobrý den, tak uz po nekolikate delam vasi presniadvku. Prave se na ni chystam koukam na recept a koukam, ze tam mate sklenicky od HIPPU ona chytne?? Moc dekuji
disney
(upraveno)
28. 8. 2014, 20:27
@mikuleMai
Peťo ty hippové skleničky jsem ani neotáčela,to bylo na aktuální spotřebu (cca do tří dnů),NECHYTNOU!!! Monika
porubajda
(upraveno)
16. 6. 2014, 16:14
Tak jsem vcera presnídávky udelala a jsou naprosto VYNIKAJÍCÍ !!! Jen na nás moc sladké, tak jsem se chtela zeptat, jestli není mozné ten cukr nahradit glukopurem a nebo dávat cukru méne. Dala jsem 200g cukru a i tak to bylo na nás moc sladké. Delala jsem jahody a jablícka a to ovoce je samo o sobe dost sladké. Jinak naprosto bomba! Dekuji za recept. Jana
disney
(upraveno)
16. 6. 2014, 22:30
@porubajda
kokoska24
(upraveno)
14. 6. 2014, 16:51
Dobrý den, patřím k dřívějším ročníkům, děti mám dávno odrostlé přesnídávkám.Tento recept znám, vařívaly jsme ho, jen výběr ovoce nebyl tak veliký.... Myslela jsem, že dnešní maminky nechtějí dětem zbytečně přidávat do jídla škroby a barviva. Přesnídávka se dá uvařit i bez pudinku a je velice chutná. A určitě bych volila ovoce z našeho pásma, je to určitě pro malé děti vhodnější. Snad se někdo neurazí, že to tady píši, ale nedá mi to.....
Lilien13
(upraveno)
24. 2. 2016, 13:37
@kokoska24
Dobrý den paní Hano, byla by jste tak hodná a poslala mi recept na přesnídávku bez pudingu. Moc Vám děkuji Jitka email j.smoldasova@seznam.cz
Androsa
(upraveno)
14. 6. 2014, 16:27
už máme hotovo super receptík jahodu
Petra+3Lumpici
(upraveno)
25. 2. 2014, 18:00
Milá Moniko . Musím se přidat k ostatním a chválit a chválit . Jednoduchý a přitom výborný recept. Dnes jsem dělala banánovou. Takže děkuji za receptík Petra
disney
(upraveno)
25. 2. 2014, 20:06
@Petra+3Lumpici
PÉŤO děkuji a jsem ráda že tak dlouhou dobu je přesnídávka stále oblíbená Monika
ostorka
(upraveno)
26. 10. 2013, 15:54
LUXUSNÍ,SNĚDLA BYCH JE SAMA,SUPER RECEPT UKLÁDÁM A BUDU MALÉ VAŘIT... SICE MÁ ZATÍM 4 MĚSÍCE TAKŽE ZAČNEME AŽ ZA 2-3 MĚSÍCE TAK SNAD VYDRŽÍ..TEDY POKUD JE NEZBAŠTÍ 5 LETÁ DCERKA...
estička
(upraveno)
10. 10. 2013, 18:36
Dobrý večer, chci se zeptat, jak starému dítěti tyto přesnídávky dáváte? Máme 5ti měsíční miminko a 7mi letého rošťáka A jak dlouho vám vydrží, když pominete fakt, že je rychle spotřebujete??? Děkuji za odpověď, Ester
bobenko
(upraveno)
7. 10. 2013, 9:54
Žirafka1
(upraveno)
7. 10. 2013, 9:51
Dobrý den,můžu se zeptat,jak asi dlouho Vám takto zavařené skleničky otočením dnem vzhůru vydrží? Já tímto způsobem zavařuji marmelády a nikdy se mě nic neskazí,ale je pravda,že obsahují daleko více cukru Děkuji......... Martina
disney
(upraveno)
8. 10. 2013, 20:43
@Žirafka1
Marti abych pravdu řekla délku nevím jelikož byly dřív snědené než by se stačily zkazit ,ale min.dva - tři měsíce jsem je měla,pak jsem je přesunula třeba do lednice ...dělám taky tak marmelády,ale ty bych řekla obsahují v GELFIXU "konzervant" kyselinu sorbovou Monika
Žirafka1
(upraveno)
8. 10. 2013, 22:01
@disney
Moniko,děkuji za odpověď. Já dělám marmelády jen s cukrem bez té kyseliny sorbové a vydrží nám určitě i rok.........tedy také jsou většinou hodně rychle snězené,ale funguje to Vyzkouším a uvidím. Děkuji za inspiraci
monulice
(upraveno)
7. 10. 2013, 8:49
Moc děkuji za super receptík ,už jsem dělala broskvovou a ted jsem dodělala švestkovou,má dojem ,že jí všechnu sním sama ,je vynikající a tak jdu dělat druhou várku,ještě se chystám na dýnovou,děkuji
marsi-28
(upraveno)
25. 9. 2013, 13:14
Taky už jsem dělala,je výborná.
murky
(upraveno)
21. 9. 2013, 23:44
Děkuji za výborný recept ,chuťově vynikající