(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Kančí řízky na smetaně
Potřebné ingredience
řízky z kančí kýty, 2 velké mrkve, 2 petržele, kousek celeru, 2 cibule, kousek másla, kelímek smetany, 2 lžičky plnotučné hořčice,2 lžičky cukru, 2-3 lžíce hladké mouky,citronová šťáva, 2 lžičky octa, 3 bobkové listy, 8 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, špetka tymiánu, sůl, vývar na podlití
Postup přípravy
Plátky masa osolíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme na jemno. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu a cibuli a osamhneme do zlatova. K zele nině přidáme ocet, cukr, citronovou šťávu, hořčici a veškeré koření. POdlijeme podlepotřeby. Na směs rozložíme plátky masa, přikryjeme poklicí a dusíme v předehřáté troubě do měkka.
Když změkne maso vyjmeme a zeleninu propasírujeme přes síto, zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme. Dochutíme solí, cukrem a octem. Podáváme s houskovým knedlíkem a výborné jsou k tomu brusinky.
Když změkne maso vyjmeme a zeleninu propasírujeme přes síto, zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme. Dochutíme solí, cukrem a octem. Podáváme s houskovým knedlíkem a výborné jsou k tomu brusinky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Boriska
(upraveno)
4. 6. 2011, 13:33
Moc moc dobré. Dnes jsem dělala k obědu. Díky za super recept.
horstka
(upraveno)
22. 6. 2011, 13:02
@Boriska
To mě těší
Masnicule
(upraveno)
11. 5. 2009, 10:57
Bezvadný nápad, v pátek jsem tu ňamku zkusila uvařit a všichni jenom mlaskali. Díky za inspiraci.
horstka
(upraveno)
11. 5. 2009, 17:53
@Masnicule
Jsem ráda že chutnalo. U nás to mělo taky velký úspěch