(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
VYNIKAJÍCÍ RYCHLÁ CHUŤOVKA - Vejce mého děda :-)) Le uova del nonno Berti
Potřebné ingredience
4 natvrdo vařená vejce,
majolka,
tuňák ve vl. šťávě,
kapari,
černé olivy,
sůl, pepř, citrónová šťáva
Postup přípravy
Vejce oloupat, rozkrojit a žloutek vydlabat do misky, přidat nasekané olivy a kapari - přiměřeně, přiměřeně; dále jednu krabičku, takovou tu, jako je v ní termix, majolky, nejlepší je však pravá italská Calvé z oliv.oleje, nebo dělaná doma :-)), scedit tuňáka a přidat též, zamíchat, osolit, lehce ocitrónovat, je-li třeba, případně lehce opepřit dle chuti a nacpat tím zpět vejce (před tím případně zdola - pod zády - lehce skrojená, aby se na talíři nekácela). správná konzistence pomazánková. dozdobit olivkou a kouskem petrželky.
bílé suché vínko :-))
dobrou chuť :-)) !
bílé suché vínko :-))
dobrou chuť :-)) !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé