(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kefírovka
Potřebné ingredience
1/2 l kefírového mléka, 30 dkg moučkového cukru, 35 dkg polohrubé mouky, asi tři lžíce kakaa, jedno celé vejce, 2 dcl oleje, kypřící prášek do pečiva nebo 1 a půl lžičky jedlé sody.
Postup přípravy
Lze to všechno najednou smíchat, vložit do formy a dát péct. Já si ale do receptu přidám ještě jedno vajíčko navíc, oddělím od sebe bílky a žloutky. Z bílků udělám sníh a jako u bábovky postupně zamíchávám do těsta. Podle chuti si občas přidám buď rum, na hrubo nakrájené vlašské ořechy nebo rozinky. Zkusila jsem tam přidat i sáček vanilkového cukru, kterým se rozhodně nic nepokazí a výsledná buchta je zase o něco lepší.
Těsto dám do formy na bábovku a pečeme cca 1/2 - 3/4 hodiny při přibližně 150-180 stupních.
Když buchta vychladne, tak ji potírám čokoládovou polevou a zdobím po povrchu sypaným kokosem. Fakt výborná :-) Miluji sobotní rána, když se nemusí do práce a já si tuhle buchtu vychutnávám v klidu bez spěchu u raního kafíčka :-)
Těsto dám do formy na bábovku a pečeme cca 1/2 - 3/4 hodiny při přibližně 150-180 stupních.
Když buchta vychladne, tak ji potírám čokoládovou polevou a zdobím po povrchu sypaným kokosem. Fakt výborná :-) Miluji sobotní rána, když se nemusí do práce a já si tuhle buchtu vychutnávám v klidu bez spěchu u raního kafíčka :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé