Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Briošky s bylinkami a parmezánem

0.0
Briošky s bylinkami a parmezánem

Potřebné ingredience

Co budeme potřebovat: Na asi 12 ks:

180 ml mléka, 20 g droždí, 1 lžičku cukru, 300 g hladké mouky, 200 g celozrnné pšeničné mouky, sůl, 4 žloutky, 2 lžíce lístků tymiánu, 150 g másla, 250 g nivy nebo jiného modrého sýra, 50 g hoblinek parmezánu, 2 větvičky tymiánu, 1 lžíce olivového oleje a polohrubou mouku do formy.

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozmíchejte droždí s cukrem. Do mísy prosejte všechnu mouku, vmíchejte do ní špetku soli, přilijte mléko s droždím, žloutky a zapracujte těsto. Když je hladké a přestává se lepit na okraje mísy, přidejte tymián, změklé máslo a nastrouhanou nivu. Míchejte, dokud se vše nespojí v jemnou hmotu. Hotové těsto poprašte moukou, nechte asi hodinu kynout. Formičky vymažte olivovým olejem a vysypte polohrubou moukou. Nakynuté těsto vyklopte na vál, rozválejte asi na 12 dílů. Každý vyválejte do koule a dejte do formiček, zakryjte utěrkou a nechte znovu asi 20 minut kynout. Nakynuté briošky lehce potřete mašlovačkou namočenou ve vodě, posypte parmezánem a pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 170 st. Nejlépe chutnají ještě teplé s kouskem másla nebo několika kapkami kvalitního olivového oleje. Přeji dobrou chuť :o))

briošky připravené na pečení :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 27. 4. 2009, 11:17
vypadá to dost dobře (Y) , to určitě upeču někdy o víkendu k snídani! (L)
Katynka* 27. 4. 2009, 12:42
@ Děkuji, určitě to zkus Luci, je to opravdu mňamka a krásně vonní, myslím, že těsto nebude problém zadělat i v pekárně. (L) (L) (L) (hello)
Lucka* 27. 4. 2009, 11:04
vypada to mnamozne cemu by se prirovnala chut?
Katynka* 27. 4. 2009, 12:41
@Lucka* Dík, při pečení vonní jako pizzové těsto a chutná sýrově (je tam niva), ale kolega v práci tvrdil, že mu to chutná parmezánem a připomíná mu to těsto na mazanec, pochopitelně na slanou variantu. Těsto je nadýchané :-) (hello)
onasi 26. 4. 2009, 22:23
lákavé!!! (Y)
Katynka* 27. 4. 2009, 9:18
@onasi Ahoj Dáši, to opravdu je a mooooc dobré (Y) :-) (pl) děkuji (L) (L) (L) už dlouho se chystám na ten tvůj skvělý mramorový dort, tak ti pošlu výsledek ;-) (balicek) (hello)
Katynka* 26. 4. 2009, 17:31
(jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie