(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
PEČENÝ LOSOS S LAHODNOU OMÁČKOU
Potřebné ingredience
600 g lososa
šťáva z půlky citronu
4 lžíce másla
500 g rajčat
2 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce petrželové natě
1 lžička čerstvého tymiánu
1 lžička čerstvé majoránky
1 a 1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého černého pepře
100 g polotvrdého sýra
100 g zakysané smetany
150 g smetany ke šlehání
1 lžíce strouhanky
Postup přípravy
Omyté a osušené porce lososa (filety či steaky) zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme 10 minut stranou marinovat. Zapékací mísu vymažeme silnější vrstvou másla, do ní rozložíme silnější plátky rajčat, cibuli nakrájenou na tenká kolečka, drobně nasekaný česnek a bylinky, vše osolíme, opepříme a navrch rozložíme porce masa.
Na menší pánvi přivedeme k varu za stálého míchání zakysanou smetanu se smetanou ke šlehání, přisypeme polovinu dávky strouhaného sýra, ochutíme solí a pepřem a povaříme přibližně 3 minuty do husté konzistence. Omáčkou přelijeme porce ryby. Nakonec vše posypeme zbývajícím sýrem, který jsme smíchali se strouhankou. Zapékáme v troubě na 200 °C asi 20 minut. Podáváme s vařenými brambory.Dobrou chuť
Na menší pánvi přivedeme k varu za stálého míchání zakysanou smetanu se smetanou ke šlehání, přisypeme polovinu dávky strouhaného sýra, ochutíme solí a pepřem a povaříme přibližně 3 minuty do husté konzistence. Omáčkou přelijeme porce ryby. Nakonec vše posypeme zbývajícím sýrem, který jsme smíchali se strouhankou. Zapékáme v troubě na 200 °C asi 20 minut. Podáváme s vařenými brambory.Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé