(recept
si oblíbilo 98 návštěvníků)
" VYNIKAJÍCÍ LANGOŠE NA TÝDEN"
Potřebné ingredience
NENÍ MOŽNÉ ,ABYCH SE S VÁMI- MILÉ MAMINKY ,NEPODĚLILA O TENTO VÝBORNÝ RECEPT.Název langoše na týden,mají proto,že těsto v ledničce opravdu vydrží a můžete postupně odebírat a smažit vždy čerstvé,křupavé...
SUROVINY:1kg hladké mouky,5 dkg kvasnic,2 vejce,4dcl mléka,1zakysaná smetana a 1 lžička soli
NA POTŘENÍ COKOLI :u nás vede česnek rozetřený se solí a vodou-potřeme a,na to kečup rozetřeme a nastrouhaný sýr,niva,aidam...
Postup přípravy
-připravíme si kvásek (ohřáté mléko,kvasnice) do mouky (já dávám mín než 1 kg a dle hustoty přidávám)po vykynutí přidáme vajíčka,zakysanou smetanu,sůl.,pokud nedáte všechno mléko do kvásku,přidáme do těsta-vše smícháme a necháme kynout,já několikrát přemísím.....
poté dám těsto do mísy-větší-hodně nakyne a nechám v ledničce přes noc...
Z vykynutého těsta uděláme malinké bochánky -necháme nakynout,poté roztáhneme na placky s vyšším krajem a opět vykynout,v dostatečném množství tuku smažíme po obou stranách,vkádáme na ubrusek ,aby vysál tuk...
-langoše jsou opravdu výborné a nejlepší s čenekem...
-těsto můžete mít týden v ledničce a postupně vytahovat...
-přeji vám moc prima práci a hlavně DOBROU CHUT!!!
poté dám těsto do mísy-větší-hodně nakyne a nechám v ledničce přes noc...
Z vykynutého těsta uděláme malinké bochánky -necháme nakynout,poté roztáhneme na placky s vyšším krajem a opět vykynout,v dostatečném množství tuku smažíme po obou stranách,vkádáme na ubrusek ,aby vysál tuk...
-langoše jsou opravdu výborné a nejlepší s čenekem...
-těsto můžete mít týden v ledničce a postupně vytahovat...
-přeji vám moc prima práci a hlavně DOBROU CHUT!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cherrycake
(upraveno)
18. 8. 2011, 8:55
hana.54
(upraveno)
11. 7. 2011, 17:31
TĚSTO ZADĚLÁVÁM V PEKÁRNĚ NA PROGRAM BEZ KYNUTÍ JE TO COBYDUP
kkuulliisseekk
(upraveno)
7. 7. 2010, 21:24
hmmmmmmmmmmm vypadají lákavě,máme je taky móóc rádi určo vyzkouším super receptíík
teoder36
(upraveno)
9. 8. 2008, 18:32
Vyzkouším,langoše máme moc rádi
pajda
(upraveno)
15. 8. 2008, 12:25
@teoder36
URČITĚ VYZKOUŠEJTE,NEMAJÍ CHYBU
Peti78
(upraveno)
9. 8. 2008, 18:00
Právě jsem vyzkoušela váš recept a langoše byly opravdu výborné!! Jen jsem je udělala trošku slabší a smažila js už hodinu po vypracování těsta
pajda
(upraveno)
15. 8. 2008, 12:24
@Peti78
PETKO SUPER,,MÁM RADOST,ŽE DOMA LANGOŠE CHUTNALY
Vlasta V.
(upraveno)
10. 4. 2007, 21:28
Ano ,jedna kostička droždí 42 g
pajda
(upraveno)
10. 4. 2007, 21:14
MILÉ MAMINKY,RÁDA BYCH ODPOVĚDĚLA NA VŠE PŘÍSPĚVKY,ALE POŘÁD SE MI ZOBRAZUJÍ JEN 2 ,TAK SE NEZLOBTE ODPOVÍM NACOKOLIV KATKA
alexandra
(upraveno)
10. 4. 2007, 18:50
Vlastičko, díky! a 1 kvasnice znamená ta kostička droždí co prodávají????
Jana V.
(upraveno)
10. 4. 2007, 20:06
@alexandra
Já dávám jedny, ale nejsem Vlastička.
Vlasta V.
(upraveno)
10. 4. 2007, 17:52
Káto,mám vynikajíci recept na langoše,kde nemusíte čekat až vám těsto vykyne,dělají se hned po zpracování těsta,jsou to ty nejlepší co jsem kdy dělala a dělám -500 g hladké mouky,200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany,1/2 malé lžičky sody nebo prdopeč,1 kvasnice,250 ml mléka,1 malá lžička cukru,špetka soli,česnek,olej,kečup-Do misky dáme vlažné mléko,cukr,1 lžíci hladké mouky,rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek asi 10-15 minut.Do mísi přesejeme mouku,přidáme jogurt,sůl,sodu.Přidáme kvásek,uhněteme vařečkou těsto a ihned tvoříme langoše a smažíme.Z tété távky jsem měla 10 kusů.Při tvoření langošů jsem si naolejovala ruce,aby se nelepilo těsto.Přemísit znamená,že během kynutí,těsto znovu prohněteme to je proto,aby z těsta unikl kysličník uhličitý. Káto mám recept na langoše kde nemusíte čekat na vykynutí těsta a je nejlepší který jsem dělala-500g hladké mouky,200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany,půl lžičky sody nebo prdopeč,1 kvasnice,250 ml mléka,lžička cukru,špetka soli,olej,česnek,kečup-Do misky si nalejeme vlažné mléko,přidáme rozdrobené droždí,cukr,lžíci hladké mouky a necháme vzejít kvásek.Do velké mísi prosejeme houku,přidáme jogurt,sůl,a sodu.Přilejeme kvásek a zpracujeme těsto,ihned děláme langoše a smažíme.Pozn.:vždy si naoleluju ruce,aby se těsto nelepilo na ruce.Z tété dávky jsem udělala 10 kusů.Zbytek těsta si můžete zmrazit.Promísit znamená během kynutí těsta ještě jednou prohnětat-ulehčíme tak práci kvasinkám-z těsta tak unikne nahromaděný oxid uhličitý a provzdušní se,Tak at se povede a hlavně chutná
alexandra
(upraveno)
10. 4. 2007, 17:29
zaujal mě Váš receptík, ale připadá mi na strašně dlouhou přípravu. Jak dlouho to musí pokaždé kynout???? a ještě jeden amatérský dotaz - co znamená "přemísím"?
veronova
(upraveno)
10. 4. 2007, 15:58
Jé tak s receptem jste mě předběhla dělám je už dlouho a jsou super jen bych trochu poupravila nadpis u nás nikdy celý týden nevydržely,max.2dny
anazuz
(upraveno)
10. 4. 2007, 17:07
@veronova
Veru, to máte pravdu, u nás je to množství na den, maximálně dva
Prskoletka
(upraveno)
6. 4. 2007, 19:30
Tyto langoše dělám už hodně let a výborné je těsto co zbyde zaplést jako housky ,pomazat vejcem posypat kmínem a hrubozrnnou solí a upéci
pajda
(upraveno)
7. 4. 2007, 15:43
@Prskoletka
Boženko,díky za tip,určitě vyzkoušíme!!!
Vlastina.K
(upraveno)
6. 4. 2007, 17:11
Tyto langoše znám a můžu říct ,zaručeně dobrý recept.U nás těsto nevydrží ani dva dny
pajda
(upraveno)
6. 4. 2007, 17:23
@Vlastina.K
Vlasti ,to můžu jen potvrdit Kdo jednou ochutná chce víc a víc