Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Ořechová bábovka s čokoládou

0.0
Ořechová bábovka s čokoládou

Potřebné ingredience

W vejce, 1 sáček vanil.cukru, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g vlaš.ořechů, 50 g čokolády na vaření, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřicího prášku, 250 g cukru krupice, tuk a hrubá mouka na formu.
Na krém:
200 ml smetany ke šlehání, 60 g cukru krupice, 40 g kakaa, 100 g čokolády na vaření.
Na dohotovení: 100 g mléčné čokoládové polevy

Postup přípravy

1) nejprve připravte krém.
Smetanu svařte s krupicovým cukrem a prosátým kakaem.
Odstavte z plotny a vmíchejte na kousky nalámanou čokoládu.
Míchejte, dokud krém nevychladne.
Pak jej uložte do chladničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
2) vejce vyšlehejte s oběma druhy cukru do husté pěny.
Smetanu vyšlehejte do polotuhé konzistence a smíchejte s vaječnou pěknou.
Potom vmíchejte nastrouhané vlaš. ořechy, na kousky nakrájenou čokoládu a prosátou polohrub. mouku s kypř.práškem do pečiva.
3)hotové těsto naplňte do bábovkové formy, kterou jste předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.
Pečte v předehřáté troubě při 150 stup.C po dobu zhruba 50 minut.
Po upečení nechte krátce vychladnout ve formě a poté moučník vyklopte.
4)vycchladlou bábovku dvakrát vodorovně prokrojte na tři díly.
Ztuhlý krém vyšlehejte elektrickým šlehačem a bábovku jím slepte do původního tvaru
Nakonec moučník přelijte rozehřátou čokoládovou polevou a nechte ztuhnout v chladničce.


Doba přípravy: asi 80 minut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie