(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Polévka z červené řepy - rychlá, dobrá, zdravá!
Potřebné ingredience
cca 20 g másla, cca 2 polévkové lžíce hl. mouky, cibule, asi 2 větší řepy, 3 velké brambory, 1,5 l vody, 1 lžička vegety, masox, zakysaná smetana
Postup přípravy
Na másle zesklovatíme cibulku, přidáme mouku, opražíme do světlé jíšky, přidáme vodu s masoxem, oloupanou a nakrájenou řepu a brambory, vaříme do měkka, ochutíme vegetkou. Polévku rozmixujeme. Na talíři přidáme do každé porce zakysanou smetanu (dá se s ní v polévce krásně "kreslit"). Je to rychlá mňamka, zdravá (masox používám bez konzervantů, ten nový a vegetku můžete nahradit směsí oblíbeného koření) a dětem se líbí kontrast červené polévky s obrazci ze smetany :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé