(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
CIBULOVÁ OMÁČKA
Potřebné ingredience
5 VĚTŠÍCH CIBULÍ,OLEJ,MASO,SŮL,PEPŘ,KARI,MLÉKO A MOUKU NA ZAHUŠTĚNÍ,BRAMBORY JAKO PŘÍLOHU.
Postup přípravy
NEJPRVE DÁME VAŘIT MASO DO PAPINÁKU.CIBULI OSMAHNEME NA OLEJI DO SVĚTLA.ZAPRÁŠÍME TROCHOU KARI,PEPŘEM,SOLÍ.ZALIJEME VÝVAREM Z MASA,KTERÉ JSME UŽ MĚKKÉ VYNDALI Z PAPINÁKU A NAKRÁJELI NA PLÁTKY.POVAŘÍME A ZAHUSTÍME MLÉKEM S HL.MOUKOU.POVAŘÍME.PŘECEDÍME OMÁČKU,ABY TAM NEZŮSTALA CIBULE A DO OMÁČKY DÁME KRÁTCE PROHŘÁT PLÁTKY MASA.PODÁVÁME S BRAMBORY.
TUHLE OMÁČKU VAŘILA MÁ BABIČKA,JAKO DÍTĚ JSEM JÍ MILOVALA.ÚPLNĚ JSEM NA NÍ ZAPOMNĚLA A DNES MĚ COSI OSVÍTILO:-)A TAK JSEM JÍ UVAŘILA.NO NÁŠ MRNOUSEK SE MOHL UŽRAT:-)DVAKRÁT SI PŘIDALA A TO JE CO ŘÍCT...JE TO VÁŽNĚ JEDNODUCHÁ A LEVNÁ OMÁČKA,ALE ZA TO MOOOOC DOBROUČKÁ:-).
TUHLE OMÁČKU VAŘILA MÁ BABIČKA,JAKO DÍTĚ JSEM JÍ MILOVALA.ÚPLNĚ JSEM NA NÍ ZAPOMNĚLA A DNES MĚ COSI OSVÍTILO:-)A TAK JSEM JÍ UVAŘILA.NO NÁŠ MRNOUSEK SE MOHL UŽRAT:-)DVAKRÁT SI PŘIDALA A TO JE CO ŘÍCT...JE TO VÁŽNĚ JEDNODUCHÁ A LEVNÁ OMÁČKA,ALE ZA TO MOOOOC DOBROUČKÁ:-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
šafránci
(upraveno)
4. 5. 2013, 20:26
Dnes jsem dělala a je super děkuji za recept. Dana
renči
(upraveno)
27. 5. 2010, 16:05
Tak jsem dneska zkusila Vaši omáčku, neznala jsem jí,pochutnali jsme si všichni chlap, syn a naše nejmenší, děkujeme za receptík.Mějte se Renčí
horys
(upraveno)
9. 4. 2010, 8:02
Ahojky jééé to je omajda,také ji děláme už léta s hovězím masíčkem je vynikající Gabčo přesně ji dělala moja milovaná babička,teta,... Dnes ji zrovna máme
delfinka32
(upraveno)
5. 3. 2010, 23:47
To vůbec neznám určitě zkusím Je možný místo mouky zahustit světlou jíškou knorr? Díky
Kakinkka
(upraveno)
13. 11. 2009, 19:40
Bože můj to je skvělá omáčka,jen je velká škoda že jí opravdu hodně lidí nezná! Já osobně jí zbožnuju.
Sabinne
(upraveno)
13. 8. 2009, 10:22
..cibulová omáčka? Taky klasika mého dětství ..dělám jí malinko jinak: nedáváme tam kari - prostě jen spoooooustu orestované cibule, pepř, sůl a vývar z vepřového, cibuli nepasíruji, rovnou rozmixuji a případně dohustím jíškou.. Dělávala jí také babička a jak jsem postupem let zjistila, málokdo jí zná, což je velká škoda - manžel jí doma nedělali a teď jí miluje..:o) Gabi, fakt vynikající receptík
Vrsovanda
(upraveno)
22. 4. 2009, 18:10
Jake maso???
peky2
(upraveno)
23. 4. 2009, 8:10
@Vrsovanda
Spíše hovězí...já,ale dělala z vepřového