Bavorský tvarohový koláč - rychlý
Potřebné ingredience
Korpus:
300g hladké mouky
100g krupicového cukru
150g rostlinného tuku
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
Náplň:
500g měkkého tvarohu
500ml mléka
120g cukru
50ml oleje
1 vanilkový pudinkový prášek
2 lžíce rumu
rozinky
Postup přípravy
Vejce, cukr a tuk utřeme do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva, vyválíme a přeneseme do předem vymazané a moukou vysypané formy (já peču v dortové formě), vytáhneme okraje.
Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a ve vyhřáté troubě pečeme zvolna asi 40min (podle mé zkušenosti pečeme déle). Vychladlý krájíme.
Příprava náplně: tvaroh prolisujeme a vymícháme dohladka s ostatními přísadami.
Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a ve vyhřáté troubě pečeme zvolna asi 40min (podle mé zkušenosti pečeme déle). Vychladlý krájíme.
Příprava náplně: tvaroh prolisujeme a vymícháme dohladka s ostatními přísadami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé