(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Škvarkové pagáčky
Potřebné ingredience
600g polohrubé mouky, 300g pomletých škvarků (s poloviční dávkou jsou zase jiné) a 150 g dalších na potření těsta, 1 PL soli, 1 PL cukru, 1 PL másla, 2dcl mléka (jestli těsto bude tuhé , přilijeme mléka navíc), 1 vajíčko, 1 kvasnice (42g), sůl, pepř, vajíčko na potření a kmín na posypání
Postup přípravy
Já dávám do pekárny - mléko, vajíčko, škvarky, máslo, mouku, sůl, cukr, pepř, kvasnice. Jinak první si uděláme kvásek a pak přidáváme ostatní přísady. Po vykynutí těsta jej rozválíme a potřeme směsí asi 150 - 200 g dalších pomletých škvarků smíchaných s máslem (poměr je na každém individuální). Vše přeložíme jako obálku a převalujeme celkem 3x, aby se těsto lístkovalo. Poté vykrajujeme pohárkem, potíráme vajíčkem a sypeme kmínem. Necháme 1/2 h vykynout na plechu a pečeme na 180°C/15 minut. Někdy je dělávám raději z poloviční dávky, přece je to kalorická bomba.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Eunkaa
(upraveno)
10. 4. 2013, 17:27
Marcelko můžu se zeptat, jak dlouho vydrží pagáčky? Chci je vyzkoušet na sobotu, ale chtěla bych je udělat dříve.... děkuji
enestejša
(upraveno)
12. 4. 2013, 12:15
@Eunkaa
Nejlepší jsou ten den.
enestejša
(upraveno)
22. 4. 2009, 22:11
Dělám je, když přijde očekávaná návštěva. Jinak rozdělám jen brambůrky.
Ilonáček
(upraveno)
22. 4. 2009, 15:22